Završena akcija Školarac

U petak je završena četrnaestodnevna preventivna akcija „Školarac“, koju je Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke zavela povodom početka nove školske godine.

Primarni cilj akcije „Školarac“ bio je zaštita djece kao sudionika u prometu, što je podrazumijevalo pomoć djeci prilikom dolaska u školu odnosno odlaska iz škole kući, kao i educiranje djece o pravilima koje trebaju poštivati u prometu.

Primarna ciljna skupina ove akcije bila su djeca kao sudionici u prometu, a sekundarna ciljna skupina su bili su vozači motornih vozila.
Tijekom akcije „Školarac“ policijske ophodnje pojačano su kontrolirale promet u blizini Osnovnih škola, kao i na onim dionicama cesta na kojima se očekivalo pojačano kretanje djece školskog uzrasta.

Zadovoljstvo nam je što možemo reći da nismo evidentirali nijedan teži prometni prekršaj u blizini Osnovnih škola, kao ni u blizini autobusnih stajališta na kojima se zaustavljaju školski autobusi.

Policijski službenici iz prometnih ophodnji koje su provodile akciju „Školarac“ počiniteljima lakših prometnih prekršaja izricali su usmena upozorenja, a prvašiće su podučavali kako sigurno prijeći ulici ili cestu, kako se sigurno kretati nogostupom i sl.
Pozivamo sve vozače da se i nadalje odgovorno ponašaju u prometu, posebice u blizini Škola, dječjih igrališta i drugih mjesta gdje se može očekivati veća nazočnost djece.

(www.mupzzh.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.