Zauvik si tu stari vuče: Prije godinu dana ispratili smo velikana Olivera

Pjesma ‘Galeb i ja’, velikog Olivera Dragojevićaorila se splitskom rivom, a katamaran koji je prevozio tijelo Olivera Dragojevića, isplovio je iz splitske luke oko 20 sati.

Na splitskoj rivi tog se dana okupio velik broj obožavatelja lika i djela Olivera. Nakon što je lijes s Oliverovim tijelom prebačen na katamaran, krenula je pjesma. Taman kada je završavao Oliverov hit ‘Galeb i ja’, galeb je, uz zvuk zvona, sletio na zvonik crkve Svetog Duje.

Prilikom ispraćaja Olivera i njegov Galeb je sletija pozdraviti se, komentar je uz snimku na Twitteru. Ostali korisnici te mreže nadovezali su se komentarima kako je galeb odabrao pravi trenutak.

Oliverov hit ‘Sjećanje na Vela Luku’ u Splitu je taj dan uglas pjevalo nekoliko tisuća okupljenih. Rijetko tko nije plakao.

Oko 20 sati Oliverov lijes prebačen je na katamaran, a tada je krenula i bakljada. Uz stotine brodskih sirena, pratnju brodica i barki Oliverovih Splićana, cijeli je Split ‘Morskog vuka’ poslao na posljednju plovidbu.

Katamaran su u Oliverovoj rodnoj Vela Luci dočekali gotovo svi stanovnici. Klapa je njemu u čast otpjevala njegovu pjesmu ‘Pismo moja’.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.