Zasjedala Vlada Hrvatske Republike Herceg Bosne

U Mostaru je u četvrtak održano okupljanje četrnaest ministara i bivših dužnosnika u Vladi Hrvatske Republike Herceg Bosne, i održana je neformalna sjednica u povodu osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne u Grudama 1991. godine. Podsjetimo, svoj dolazak potvrdilo je 14 dužnosnika i ministara, a drugi su svoj nedolazak opravdali neodgodivim obvezama.

Nekoliko njih je preminulo, dok se bivši premijer Jadranko Prlić, Bruno Stojić i Valentin Ćorić nalaze u haaškome pritvoru gdje očekuju drugostupanjsku presudu.

Svoj dolazak potvrdili su bivši ministri i zamjenici ministara u Vladi Vlado Šoljić, Ilija Kožulj, Ivan Čuljak, Ile Krezo, Jozo Marić, Mile Akmadžić, Zulfo Robović, Željko Obradović, Drago Bilandžija, Neven Tomić, Nikola Antunović, Marinko Bošnjak, Slobodan Božić i Ivan Vrankić.

Kako stoji u najavi, pozvani su svi oni koji su bili članovi Vlade HR HB u različitim razdobljima.

”Zajednički interes za boljitak našeg hrvatskog naroda u kritičnom razdoblju nas je zadesio u radu u Vladi HR HB. Svjesni smo da danas nismo potpuno jednakih mišljenja i pogleda na stvarnost u BiH i načine rješavanja otvorenih pitanja, ali, smatramo prevažnim istaknuti da smo svoje dužnosti u Vladi HR HB obavljali časno i predano koristeći svom narodu i radeći u interesu Bosne i Hercegovine, domovine triju jednakopravnih naroda i drugih koji u njoj žive”, navodi se u pozivnici.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.