U akciji “Ringišpil” SIPA do sada uhitila 17 osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su započeli s provođenjem operativne akcije ”Ringišpil”.

Aktivnosti u ovom predmetu provode po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, a u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanske županije, MUP-a Zapadnohercegovačke županije, MUP-a Zeničko-dobojske županije i MUP-a Republike Srpske, piše Fena.

U srijedu su na području Kiseljaka izvršeni pretresi na pet lokacija i uhićene su dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kaznena djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima utaje poreza ili prevara, zloupotreba osiguranja, prevara u privrednom poslovanju, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsificiranje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera ili utega, davanje lažnoga iskaza i pranje novca, čime je oštećen budžet BiH i druga pravna lica za višemilijunski iznos.

Aktivnosti po predmetu nastavljene su i danas.

Izvršeni su pretresi objekata na više lokacija na području Visokoga, Pala, Istočne Ilidže i Ljubuškoga, a u prostorije SIPA-e pozvan je veći broj osumnjičenih osoba, od kojih je 15 uhićeno, također zbog postojanja istih osnova sumnje.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto oružje, određena dokumentacija, skupocjena vozila ukupne vrijednosti više od milijun KM, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi.

Kriminalistička obrada uhićenih osoba i dalje je u tijeku, a o njihovom daljem statusu odlučit će postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.