Zasađene nove sadnice na mostarskoj Trimuši

Povodom Dana planeta Zemlje, a u okviru projekta “Mostar – Prostori koji pokreću”, u subotu je organizirano sađenje novih sadnica u park-šumi Trimuša u Mostaru.

Kako su naveli iz JP “Komunalno” Mostar, organizatori sadnje iz UG “Nešto Više”, uz pomoć djelatnika JP Komunalno d.o.o Mostar i UG “Zajedno za Trimušu”, zajedno su očistili lokaciju i posadili 8 prekrasnih vrba, 3 ponosna cedra i 8 robustnih arizonskih čempresa.

Uzbuđeni smo što smo danas posadili 19 novih sadnica čempresa, cera i žalosne vrbe na tri različite lokacije unutar Trimuše. Svaka od tih sadnica predstavlja korak naprijed u očuvanju našeg zelenog naslijeđa i održivosti našeg grada.

Posebno nam znači angažiranost najmlađih članova naše ekipe, koji su sa svojim entuzijazmom i osmjesima doprinijeli sadnji cvjetnih kultura, unoseći boje i radost u našu zajedničku akciju. Ovaj dan nam je podsjetnik da zajedno možemo ostvariti velike stvari.

Foto: UG Nešto Više

Nastavit ćemo brinuti o Trimuši kao o našem dragocjenom resursu, kako bi ostao pluća našeg grada. Hvala svima koji su se danas pridružili i pokazali svoju podršku našoj akciji. Vaša predanost i entuzijazam su inspiracija za sve nas, poručili su iz UG “Nešto više”.

Projekt implementiraju People in Need, Everyday Peace Indicators, Omladinski Kulturni centar Abrašević, Agencija lokalne demokracije Mostar i UG Nešto više, dok podršku za događaj pružaju inicijativa “Zajedno Za Trimušu”, JP Komunalno Mostar i Ured za komunalne poslove Grada Mostara.

Akcija čišćenja gradskih četvrti u Mostaru

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Eto sta znaci promjena gradonacelnika. Mostar se sredjuje, dobili lijepe ceste, zelenilo, uredjene setnice, nema vise smeca van kontejnera. A onda pogledajte ovu nasu kasabu i naseg vrhovnog vođu

  • Svaka čast pojedinicima ali to nije rješenje. Zar nije nadležnost i zadaća grada i gradskog poduzeća da naprave projekat, kojim će definirati vrstu i raspored sadnica i da zasade iste. Digitalnu bazu sadnica i održavanje u skladu sa pravilima struke možda netko mlađi i upamti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.