Za obnovu nogometne infrastrukture u BiH izdvojeno 2 milijuna maraka

Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prezentirali su podatke o aktivnostima vezanim za pomoć klubovima kojim su u poplavama i klizištima tijekom svibanjske prirodne nesreće teško oštećeni stadioni i ostala infrastruktura.

Akcija pomoći klubovima s poplavljenih prodručja odvija se planski i svoje zadovoljstvo nakon uspješno provedenih radnji Saveza iskazali su predsjednici entitetskih saveza Mile Kovačević i Mato Jozić, koji su govorili o realizaciji “Projekta za pomoć poplavljenim područjima”.

“Ovo je veoma značajan projekat koji će biti pod kontrolom Nogometnog saveza BiH. Poduzeto je niz aktivnosti i zahvaljujući Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine stigla su određena sredstva od FIFA-e i UEFA-e, zatim sredstva od Saveza, tako da su sredstva za pomoć klubovima danas oko dva milijuna maraka. Sredstva će biti namijenjena isključivo na ososobljavanje infrastukture u poplavljenim područjima i značajno je to što će od ove pomoći ti objekti biti skoro 70 do 75 posto sanirani”, kazao je Mile Kovačević.

Čelnici entitetskih saveza su istaknuli da je u poplavama napravljena ogromna šteta, koja je puno veća od sredstava koja su trenutno na raspolaganju, jer je prema procjena vještaka građevinske struke ukupna šteta samo na objektima veća od 2,8 milijuna KM.

“Nakon praznika ćemo održati ponovno sastanak na krovnoj komisiji i odmah krenuti u aktivnosti u vezi s implementacijom projekta. Vjerujem da ćemo uskoro moći pokazati svima šta smo zajednički uradili i da možemo još puno toga uraditi, a prije svega ostvariti naše ciljeve”, istaknuo je Mato Jozić.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.