Za neke se dogodio smak svijeta: Ugasio se Fortnite! – Jabuka.tv

Za neke se dogodio smak svijeta: Ugasio se Fortnite!

Nema više Fortnitea! To jest, barem privremeno dok ne dođe nova mapa i zamjeni staru koja je u potpunosti uvučena u crnu rupu.

Zamislite samo koja bi to vijest bila da Epic Games pokupi novac i potpuno ugasi battle royale fenomen zvan Fortnite. Blizu smo toga, ali samo privremeno. Naime, po završetku desete sezone Fortnite je u završnom događaju zvanom “The End” progutala crna rupa.

Sve je počelo padanjem raketa iz portala po nasumičnim mjestima na mapi. Zatim se pojavio portal, iz njega meteor, a sudaranje meteora s mapom rezultiralo je stvaranjem crne rupe koja je povukla cijelu mapu u sebe, uključujući i milijune igrača koji su nazočili događaju.

Evo kako je to izgledalo:

Što ovo sve znači i hoće li se Fortnite više ikada vratiti?

Ako ste pratili vijesti prošloga tjedna, onda već znate: Fortnite ulazi u tzv. Chapter 2, a najznačajnija promjena u njemu bit će uvođenje nove mape, prve nakon čak dvije godine otkako je igra dostupna. Igru stoga očekuje veće ažuriranje koje u mobilnoj verziji teži 5,3 gigabajta.

Predviđa se da novo poglavlje kreće tijekom današnjeg dana.

Premda bi uvođenje nove mape bila velika vijest sama po sebi, ovakva teatralna završnica zasigurno je šlag na kraju novog oblika naracije u igrama bez priče, oblika kakvome smo svjedočili u zadnjih godinu i pol.

Na ovaj način Epic Games je od gašenja servera za potrebno održavanje napravio spektakl o kojemu se priča i piše na sve strane.

Neki su se korisnici čak uplašili da im je Epic Games obrisao sav napredak u igri (uzeli novac i pobjegli) pa su ih prijavili Sonyju kao vlasniku PlayStation platforme.

Srećom, sve je ipak samo show – Fortnite će se vratiti i neće vam ništa ukrasti

Osim pozornosti, jer to je već napravio, piše HCL.hr.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.