Otkrivaju se novi detalji istrage o ubojstvu Lane Bijedić

Nakon ubojstva djevojke Lane Bijedić iz Mostara, policiji se svakodnevno javljaju građani s korisnim informacijama.

Otkriveno je kako je Lana propješačila sama cijeli put od autobusnog kolodvora u Čapljini do blizine mjesta ubojstva u mjestu Studenci pored Ljubuškog, doznaje ekskluzivno Večernji list BiH.

Te nedjelje Lana se na ruti kojom je pješačila povremeno zaustavljala i osvrtala oko sebe i sve je izvjesnije da je prethodno postojao neki dogovor. Odnosno da je nekog čekala ili s nekim dogovorila susret.

MUP ŽZH-a došao je do informacije da je automobil viđen neposredno kod mjesta ubojstva. Kako piše Večernji list, automobil je lociran u jednom od lokalnih sela, ispred obiteljske kuće. Međutim, vozilo još nije izuzeto i još se nije počelo s vještačenjem, a razlog je što MUP-u ŽZH-a još nije odobren nalog da ga se vještači, a dok se to ne učini, policija nema zakonske ovlasti izuzeti vozilo. Na potezu je Tužiteljstvo ŽZH-a da što prije ishodi nalog kako bi se vidjeli može li se ovaj automobil povezati s mjestom ubojstva.

Kako je kazao Josip Aničić, tužitelj Tužiteljstva ŽZH-a koji provodi istragu, vjerojatno se ne radi o zločinu iz strasti, što je bila jedna od prvih sumnji već je vjerojatno riječ o djelu potpuno neuračunljive osobe.

MUP ŽZH-a potpomognut drugim policijama i sigurnosnim agencijama u BiH sve provjerava i danonoćno radi kako bi počinitelj bio priveden licu pravde.

Još traje pretraga terena gdje se dogodilo ubojstvo, vještačenje laptopa i izuzetih stvari iz stana u kojem je Lana u Mostaru živjeli s majkom Ninom, dekanicom Fakulteta informacijih tehnologija na Univerzitetu Džemala Bijedića u Mostaru. Čekaju se informacije iz Lanina mobitela za koji se vjeruje da će pokazati posljednje pozive i poruke koje je Lana i kome uputila tog 6. listopada

Inače, Lana je često sama, s prijateljima, s majkom dolazila na Božjak, Kravicu, Trebižat. To mjesto ju je jako zanimalo i proljetos se, prema svjedočenju mještana, prilikom boravka na Božjaku, znala fotografirati uz vodu, u kafićima…ali i raspitivati se za te i neke druge lokacije na tom području.

Podsjetimo, Lana Bijedić ubijena je u nedjelju 6. listopada. Na tijelu su pronađeni tragovi udaraca i davljenja. Nakon ubojstva njeno tijelo ubačeno je u rijeku Studenčicu.

Istraga tapka u mjestu: Nema novih saznanja o ubojstvu Lane Bijedić

(www.jabuka.tv)