Simfonijski orkestar Mostar priređuje veliki pop spektakl

Simfonijski orkestar Mostar priređuje veliki pop spektakl JesenjA Big Band baladA posvećen legendarnoj švedskoj grupi ABBA.

Koncert je na rasporedu večeras u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače

Nastupit će 50 izvođača.

Solistice: Ivana Duvnjak iz Zagreba u ulozi Agnethe, Anđela Bukovac iz Mostara u ulozi Fride
Solist: Sandro Bjelanović iz Novske kao Bjorn

Aranžmane, skinute “u ton”, potpisuje maestro Igor Tatarević iz Zagreba, koji ovoga puta na koncertu neće držati dirigentsku palicu, nego će rukovoditi svim izvođačima svirajući klavir.

Evo nekoliko riječi samog maestra o predstojećem koncertu:

Nakon uspješnih “klasičnih” koncerata Simfonijskog orkestra Mostar upriličenih u posljednje vrijeme, evo nas u jednom drugačijem zvučnom i scenskom ambijentu. Drugačijem, ali svakako ne manje zahtjevnom.

U pop kulturi 20. stoljeća pojavilo se doista nekoliko fenomena. Abba i glazba koja je ostala iza legendarne švedske skupine svakako je jedan od njih.

Djelić atmosfere uoči sutrašnjeg spektakla🎉

Posted by Simfonijski Orkestar Mostar on Sunday, 13 October 2019

Stoga i koncert posvećujemo ABBA-i. Ideja koja je potekla od ravnateljice SOM-a, Snježane Zovko, nadam se da će u očima publike opravdati sve naše napore, trud i zalaganje oko spektakla koji ćemo održati u ponedjlejak, 14. listopada u Kosači. Spektakla koji se ne viđa često o kojoj god sredini i prostoru govorili. Stvaralački tandem Andersson-Ulvaeus u pop kulturi svojom kvalitetom i nivoom inspiracije može se usporediti samo s najvećima poput Lennon-McCartney.

Stoga sam aranžmane prilagodio zvučnim zapisima originala kako bi se što više sačuvala izvorna ljepota, decentost i balans studijskih zapisa kao i onaj ključni pojam u glazbi koji je Mozart toliko obožavao, a koju je ABBA u svom pop izričaju imala u najvećoj mjeri – glazbeni ukus i balans.

Orkestralni interludiji u pojedine songove moj su skromni autorski doprinos spektaklu, u nadi da stoje uz bok velikim hitovima uz koje su generacije odrastale – duhovno i glazbeno, jer ono što je ključna stvar kod svih velikih umjetničkih dosega je ljubav, o kojoj ABBA kroz slojevite tekstove Bjorna Ulvaeusa i magičnu glazbenu nit Bennyja Anderssona priča priču svakoga od nas.

Stoga pozivam publiku da uživa u koncertu, prepusti se plesu, pjesmi i emocijama.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.