Za cijelu BiH upaljen meteolarm, u Mostaru i okolici očekuju se jaki udari vjetra – Jabuka.tv

Za cijelu BiH upaljen meteolarm, u Mostaru i okolici očekuju se jaki udari vjetra

Zbog novih kiša, obilnog snijega i udara vjetra upaljen je meteoalarm za područje cijele BiH.

Na fočanskom području očekuje novi obilniji snijeg od 20 do 35 centimetara tijekom 24 sata, posebno u planinskim predjelima regije zbog čega je za taj dio izdan narančasti meteoalarm.

Novi snijeg od 10 do 25 centimetara, posebno u planinskim predjelima regije prognozira se za banjalučko i višegradsko područje.

Istovremeno novi snijeg od 10 do 20 centimetara tijekom 24 sata prognozira se i na tuzlanskom, bihaćkom, livanjskom i sarajevskom području, a od 5 do 10 centimetara na prijedorskom području. Zbog toga je za sva navedena područja ovih dijelova Bosne izdan žuti meteoalarm.

Istovremeno u Hercegovini se prognozira od 15 do 30 litara kiše po metru četvornom, a na mostarskom području i povremeno jaki udari vjetra sjevernog smjera brzine od 40 do 60 km/h.

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovito se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite upute dane od strane vaših državnih tijela, navodi se u upozorenju.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.