YouTube uveo poglavlja za lakše snalaženje u dugim videima – Jabuka.tv

YouTube uveo poglavlja za lakše snalaženje u dugim videima

Gledate li dugačke video emisije, podcaste, koncerte ili kakve druge sadržaje na YouTubeu, a ne zanimaju vas baš u svojoj punoj dužini, do sada ste se mogli oslanjati tek na opis u kojem su njegovi autori mogli postaviti “timestamp” i tako označiti pojedina poglavlja unutar videa.

YouTube je primijetio da je ova opcija popularna, pa je oznake poglavlja sada uveo i na vremensku crtu ispod videa.

Odluči li se autor videa označiti sekcije unutar svojeg uratka, njegovi će gledatelji te oznake moći vidjeti u obliku isprekidane vremenske crte. Prelaskom preko nje prikazat će im se točno vrijeme početka i kraja pojedinog poglavlja, kao i njegov naslov, pa će biti lakše pronaći samo onaj dio videa koji želite pogledati.

Gledate li dugačke video emisije, podcaste, koncerte ili kakve druge sadržaje na YouTubeu, a ne zanimaju vas baš u svojoj punoj dužini, do sada ste se mogli oslanjati tek na opis u kojem su njegovi autori mogli postaviti timestamp i tako označiti pojedina poglavlja unutar videa, piše Bug.hr.

Funkcionalnost je kompatibilna unatrag, što znači da će autori moći poglavlja dodati i u svoje starije video zapise. Na mobitelima će, prelazite li prstom preko prijelaza iz jednog poglavlja u drugo, uređaj čak i kratko zavibrirati (ako to mobitel podržava) kako biste lakše pronašli početak pojedine sekcije.

YouTube je poglavlja na ograničenom broju korisnika testirao od prošlog mjeseca, a sada ona postupno postaje dostupna gledateljima koji sadržaje s ovog servisa konzumiraju putem desktopa, ali i mobitela, bilo na Androidu ili na iOS-u.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.