Uhićeni krijumčari: Srbin migrante prevozio u čamcu, a Bosanac u ”dvici” – Jabuka.tv

Uhićeni krijumčari: Srbin migrante prevozio u čamcu, a Bosanac u ”dvici”

Granična policija BiH u dvije odvojene akcije uhitila je dvije osobe zbog krijumčarenja migranata.

Pripadnici posebnog tima Granične policije BiH angažiranog na spriječavanju ilegalnih migracija na istočnom dijelu državne granice, Jedinice granične policije Zvornik, Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo GPBiH i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, koji su angažirani kao ispomoć GP BiH u nadzoru granice, 29. svibnja, tijekom noći, spriječili su krijumčarenje pet ilegalnih migranata iz Republike Srbije u BiH.

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši policijske službenike jedna nepoznata osoba udaljila se u pravcu Srbije, dok je druga brzom intervencijom policijskih službenika uhvaćena u rijeci Drini.

Radi se o I.P. (1960.), državljaninu Republike Srbije, koji je uhićen prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima GP BiH izjavili su da dolaze iz Maroka. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Službenici JGP Velika Kladuša su dan ranije, 28. svibnja, spriječili krijumčarenje pet osoba afroazijskog podrijetla iz BiH u Republiku Hrvatsku. Ilegalni migranti otkriveni su prilikom granične kontrole automobila Volskwagen Golf 2 bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Foto: Granična policija BiH

Vozilom je upravljao bh. državljanin E.B. (1978.) protiv kojeg će Tužiteljstvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje osoba.

Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a nad stranim državljanima, koji su izjavili da dolaze iz Sirije, rad će nastaviti pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv )