Windows 10 uvodi novu razinu zaštite

Windows 10 Creators Update službeni je naziv nadogradnje za posljednju inačicu operativnoga sustava diva iz Redmonda.

Iako već sam naziv sugerira kako je riječ o intenciji Microsofta da kreativcima ponudi nove, bolje i stabilnije alate unutar Windows 10 OS-a, riječ je o nadogradnji koja će donijeti još neke novitete. Jedan od takvih, možda posebno zanimljiv, a svakako vrlo bitan, odnosi se na novu razinu i način kontrole sigurnosti samoga operativnoga sustava.

Microsoft, naime, namjerava implementirati Windows Defender Security Center, središnje mjesto na kojem će korisnici podešavati i kontrolirati sve vezano uz sigurnost njihova operativnoga sustava, prenosi Zimo.co.

Windows Defender Security Center osmišljen je kao jedinstveni centar za kontrolu sigurnosti podijeljen u pet različitih razina zaštite; opća sigurnost i zdravlje računala, antivirusni program i zaštita od prijetnji, zaštita aplikacija i preglednika, zaštita mreže i vatrozida (firewall), obiteljske postavke.

Unutar ovih pet segmenata kontrole sigurnosti korisnici bi, tvrdi Microsoft, daleko brže, bolje i jednostavnije mogli upravljati sigurnosnim postavkama i imati uvid je li sve u redu s njihovim operativnim sustavom, odnosno računalom. Isto tako, novi način zaštite trebao bi “osigurati da su korisnici apsolutno uvijek maksimalno zaštićeni”, navode u Microsoftu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: