WHO sazvao izvanredan sastanak, prvi od početka epidemije

Glavni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) priopćio je da će danas okupiti stručnjake Odbora za izvanredna stanja kako bi tri mjeseca nakon proglašenja globalne zdravstvene opasnosti od koronavirusa procijenili razvoj pandemije.

Suočen s kritikama da je UN-ova agencija sa sjedištem u Ženevi loše reagirala na pandemiju virusa SARS-CoV-2, Tedros Adhanom Ghebreyesus je još jednom podsjetio na sve mjere koje je WHO poduzeo od siječnja te je objavio da će “ponovno sazvati Odbor za izvanredna stanja kako bi procijenili razvoj pandemije“.

Posebno oštre kritike stižu iz Sjedinjenih Država koje su s 400 milijuna dolara godišnje bile najizdašniji donator sve dok predsjednik Donald Trump nije prekinuo financiranje WHO-a.

Washington agenciji UN-a zamjera da je prekasno oglasila uzbunu kako ne bi uvrijedila Kinu, a postupanje Pekinga nakon izbijanja epidemije propituje i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Australija pak traži pokretanje neovisne istrage o izbijanju pandemije i djelovanju WHO-a glede upravljanja krize.

Ovo je prvi put od 31. siječnja, nakon proglašenja globalne opasnosti zbog širenja koronavirusa izvan Kine, da Tedros Adhanom Ghebreyesus ponovo saziva Odbor za izvanredna stanja.

On tvrdi da će WHO dokazati “transparentnost” u svom djelovanju te je opet pozvao na “jedinstvo na nacionalnoj razini i solidarnost na globalnoj razini” jer virus može nanijeti više političke, ekonomske i društvene štete od bilo kojeg terorističkog napada”.

(Hina)


5 komentara

    • Boli nego sta! Dosli su pravi novinari do podataka, cak i obicni ljudi su dosli do podataka! Al nemoj mislit da j e “Q” spasilacka ekipa! Na sve s rezervom gledaj!

  • Bravo Tramp,sve udruge ugasiti,produžene ruke Soroša ,masona i sotonista.Udari Tramp po medijima jer i oni šire zlo i mržnju u svijetu!!!

  • Upravo ova bagra iz WHO-a i stoji iza ove pandemije corona virusom..
    Oni su zapravo stoka sitnog zuba.
    Pravi nalogdavci su oni koji su ih i osnovali prije osamdeset godina i oni koji su dali novac i zemljište za gradnju Zgrade Ujedinjenih Naroda ,organizacije koja je čista farsa za naivne i lakovjerne.

  • Hvale švedski način pristupa tzv pandemiji.Znači,namjerno žrtvuj starce/parazite.To bi čak trebao biti primjer za rješavanje problema u budućnosti,kažu. Zar i to ne govori o tome za koga rade. I ja sam za slobodniji pristup ali moraš ojačati medicinske kapacitete.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.