VW prodaje maske za iPhone napravljene od vozila stradalih zbog mobitela

Tvrtka Volkswagen je počela prodavati maske za Appleov smartphone iPhone, koje su napravljene od olupina uništenih automobila izazvanih korištenjem mobitela tijekom vožnje.

Pisanje poruka na smartphoneu tijekom vožnje je opasno i nerijetko smrtonosno.

Skretanje pogleda s ceste čak i jednu sekundu kako bi se pročitala ili poslala poruka dovoljno je da automobil ispred stane, da se pješak nađe ispred vozila ili da se na semaforu na raskrsnici upali crveno svjetlo, a potom nerijetko uslijedi katastrofa.

U Švedskoj je usvojen zakon koji zabranjuje vožnju automobila dok vozač drži smartphone u ruci.

Međutim, broj prometnih nesreća u Švedskoj se ne smanjuje.

Stoga je tvrtka Volkswagen odlučila podići svijest Šveđana o opasnostima koje predstavlja korištenje mobitela tokom vožnje te se udružila s tvrtkom NordDDB s ciljem proizvodnje maski za iPhone 8 od metala uništenih automobila u prometnim nesrećama koje su nastale zbog korištenja mobitela tijekom vožnje, prenosi Klix.ba.

Znamo kako se lako dogodi da uzmete mobitel kako biste odgovorili na poziv ili poslali poruku. No, u tom slučaju je rizik od prometne nesreće 23 puta veći, tako da je važno da shvatiti koliko je ovo važno. Vjerujemo da će maske napravljene od uništenih automobila djelovati na vozače tako da dvaput razmisle prije nego posegnu za mobitelom tijekom vožnje. Maska će biti ‘tihi podsjetnik’ da se fokusirate na cestu te da ne bude multitaskinga tijekkom vožnje, izjavio je Johan Karlsson, brend menadžer Volkswagena u Švedskoj.

Maske su ručno napravljene, a svaka od njih je unikatna.

Ukupno će biti proizvedene 153 maske, a sva sredstva od prodaje će biti donirana švedskoj organizaciji Trafikskadefonden, koja pomaže ljudima ozlijeđenim u prometnim nesrećama.

Cijena jedne maske iznosi 69 dolara.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.