Vučić pozvao kosovske Srbe da ne sudjeluju u vojsci Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je u utorak kosovske Srbe da ne sudjeluju u vojsci Kosova, čije su osnivanje ranije najavile vlasti u Prištini.

Vučić je tijekom zajedničke sjednice srpske vlade i predstavnika Srba s Kosova u Beogradu rekao kako prištinske vlasti planiraju predstaviti vojsku Kosova 28. studenoga, na Dan albanske zastave, albanski nacionalni praznik.

Skup u Beogradu najavljen je kao donatorska konferencija za Kosovo vlade Srbije i predsjednika Vučića pa je tako on rekao da će vlada u Beogradu u narednih godinu i pol uložiti 50 milijuna eura u infrastrukturne objekte u općinama većinski naseljenim Srbima.

Međutim, Radio Slobodna Europa (RFE) ocjenjuje da se sastanak “u jednom trenutku pretvorio u osobni Vučićev osvrt o izazovima” koji “iščekuju Srbiju u narednih mjesec dana”.

Još jedanput pozivam Srbe s Kosova i Metohije da u tome ne sudjeluju. Javno i otvoreno ih pozivam da ne sudjeluju u formiranju vojske Kosova jer tu vojsku formiraju – ni zbog čega drugog – već samo da bi te Srbe iskoristili da jednog dana zapucaju na Srbe. Pozivam Srbe da im ni na koji način u tom prljavom poslu ne pomažu. U prljavom poslu gaženja čak i vlastitog ustava, pozvao je Vučić.

Izaslanstvo Srba s Kosova činili su pretežno predstavnici Srpske liste, političke grupacije koja se smatra sestrinskom strankom Vučićeve Srpske napredne stranke.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Najveci mrzitelj srba. Vise im je on zla nanio od svih ostalih u povjesti. Kao i nama covic stari udbaski prdonja kraljevic isto smece cosic. Hvala Bogu sto sam na vrime vidio i otisao da mi takve spodobe ne odredjuju sudbinu djeci.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.