Nedaleko od Trsta pronađen i drugi surfer

Policija je potvrdila da je 47-godišnji surfer, Slovenac, pronađen nedaleko od Trsta. Talijanska lučka kapetanija tu je vijest prenijela slovenskoj lučkoj kapetaniji, a slovenska policija Policijskoj upravi istarskoj.

Doznajemo da se surfer javio supruzi. Pronađen je dehidriran, iscrpljen i pothlađen. Zdravstveno stanje mu je stabilno, a trenutačno se nalazi u bolnici.

Dvojica surfera, Hrvat i Slovenac, nestala su u ponedjeljak popodne u moru ispred Umaga. Hrvat je u ponedjeljak sam doplivao do obale i pružena mu je pomoć. S obzirom na vremenske uvjete na moru, tijekom noći nije bilo moguće tražiti drugoga.

U ponedjeljak kasno navečer potraga je prekinuta zbog mraka, ali i velikih valova. Prema informacijama Lučke kapetanije u Puli za slovenskim surferom tragalo je između 15 i 20 osoba, djelatnici Lučke kapetanije, vatrogasci te Gorska služba spašavanja.

Potraga za surferom nije se mogla provesti s mora zbog nestabilnih vremenskih uvjeta. Bilo je planirano i podizanje dronova kako bi se to područje pretražilo i iz zraka.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.