Vrhunac predizborne kampanje u BiH: Stranačka voda, kamioni, rahat lokum…

Predizborna kampanja političkih stranaka u BiH u punom je jeku, a danas bi trebala doživjeti vrhunac s obzirom da predizborna šutnja nastupa u subotu u 7 sati.

Mnogi su ovu predizbornu kampanju ocijenili najprljavijom do sada.

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) je čak u nekoliko slučajeva kaznilo političke subjekte čiji su govori ocijenjeni kao grubo kršenje predizbornih pravila.

SIP je tako novčano kaznilo SDA i kandidata SDA za Skupštinu Tuzlanske županije Begu Gutića koji je izjavio da je zastupnica u Parlamentu FBiH Elzina Pirić “sve stekla preko kreveta”.

Bego Gutić kažnjen s 5.000 KM jer je rekao da je Elzina Pirić “sve stekla preko kreveta”

Kažnjen je i Milorad Dodik s 5.000 KM zbog prijetnji upućenih Davoru Dragičeviću, a njegova stranka SNSD kažnjena je sa 7.000 KM.

SIP kaznio Milorada Dodika i SNSD sa ukupno 12.000 KM

Stranke se već nekoliko tjedana bore za naklonost svojih birača pri tom ne birajući sredstva. U predizborne svrhe često su na meti djeca koja predstavljaju nezaobilaznu publiku na nastupima političkih kandidata. Tako su djeca jedne osnovne škole u Zvorniku po niskim temperaturama čekala premijerku Republike Srpske Željku Cvijanović koja im je po dolasku rekla kako su se trebali bolje obući.

Djeca na hladnoći čekala Željku Cvijanović, a ona poručila: “Trebali ste neke kaputiće obući”

Pored svi ovih stvari ovogodišnju predizbornu kampanju obilježilo je i standardno lijepljenje predizbornih plakata gdje se god stigne, proizvodnja rahat lokuma, barbi lutkica i slično.

U našoj galeriji donosimo vam samo dio ovogodišnjeg predizbornog cirkusa.

(www.jabuka.tv)

 

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.