Vlada ŽZH raspravljala o upravljanju otpadom i Domu zdravlja Široki Brijeg – Jabuka.tv

Vlada ŽZH raspravljala o upravljanju otpadom i Domu zdravlja Široki Brijeg

Zgrada Vlade i Skupštine ŽZH Županija, bočna strana sa zastavom
Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Zdenka Ćosića, u Širokom Brijegu u četvrtak je održana 84. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada je donijela je Odluku o donošenju županijskog Plana upravljanja otpadom 2021.-2031. i Odluku o davanju suglasnosti na Statut o izmjenama i dopunama Statuta Doma zdravlja Široki Brijeg te ih uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

Također, Vlada je donijela Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog oglasa za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Doma zdravlja Široki Brijeg, zatim Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava “Tekući prijenosi za sredstva za zaštitu, unapređenje i podizanje novih šuma i za ruralni razvoj” utvrđenih županijskim proračunom s kriterijima raspodjele sredstava za 2021. godinu, te Odluku o donošenju Programa utroška sredstava “Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku“ utvrđenih proračunom ŽZH-a za ovu godinu.

Između ostalog, donesena je i Odluka o prijenosu sredstava Javnoj ustanovi Zavod za odgoj i obrazovanje utvrđenih proračunom ŽZH-a za 2021. godinu te Odluku o prijenosu sredstava Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru utvrđenih županijskim proračunom za ovu godinu.

Vlada je donijela Odluku o uvjetima i načinu korištenja financijskih sredstava ostvarenih na temelju posebne naknade za zaštitu od požara i vatrogastvo te Odluku o kriterijima za izbor i imenovanje na pozicije ravnatelja i branitelja u Županijskom zavodu za pravnu pomoć, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

  • a o poljuprivednicima nebriga vlade bitnoje da ima hadeze u županiji zaštitu u sudstvu tužiteljstvu policija tako da mogu kupljene diplome bolje štitit hadeze samo pogledajte koji rade za hadeze imovine prenesu sve u hrvatsku jelavić je misni kakvaje ova vlast e da Tito ustane sami bi sebi jamu kopali lopovi.pljačkaši

 • Zasto je u gimnaziji sat skraćen na 35 minuta? Koliko su djeca izgubila i još im skratili sate. Srijedom štrajk. Pustite ih vani bez ikakvog nadzora. Što da se nešto dogodi? Kršite zakon, epidemiološke mjere. Sramotno je što radite našoj djeci. Nekad je gimnazija bila vrh, a sad ovi nastavnici gledaju samo da ništa ne rade a hoće veću plaću.

  • Da Ljerka i Miro žele riješiti taj problem mogli bi…
   Stisnu Miškića da vozi normalno, a ne da svi moraju se njemu prilagođavati..
   Dakle pitajte ove aktere tko je kriv za sve..
   A što se tiče štrajka, ljudi se imaju pravo boriti za svoju plaću i život…moraju i njihove obitelji i djeca jesti..
   Puštate tu istu djecu vanka za vikende, šta će biti ako im se tada nešto dogodi? Tko ih tada čuva?
   Nekad su i roditelji puno bolje odgajali svoju djecu, a sad očito ne rade svoju primarnu dužnost.

 • Što je sat 35 minuta? Pa neki trče kući daju instrukcije, a neki žure tračat i ispijat kave po kafićima. Djeca ništa nisu naučila ovu godinu ali koga je briga za to.

 • Što se tiče Doma zdravlja Široki ovdje stvarno moraju bit uslužniji i dostupniji narodu , samo da se ugledaju na Dom zdravlja Grude , cijeli dan u njih možeš izvadit nalaze i izjutra i popodne a da ne govorim o liječnicima svaka im čast, sve što se može uraditi u Domu zdravlja nigdje ne treba ić i plaćat privatno.

 • Dobri djeca i dobri đaci su uvijek i kod kuće dosta učili, što bih ovi u gore navedenim komentarima da im djeca nauče sve u školi.

 • Neka zavod dobije novce to je bitno.
  A nije bitno sto nista sa zavodom ne funkcionira.
  A bolnica, sveuciliste i za sta jos zupanija mora izdvajati to moze cekati i ako dode na red bit ce dobro

 • Fizijatrija i Radiologija jedino kod nas ili je nema ili rade do podne…
  Malo se ugledajte na Grude.
  Ginekologija, Drina se ukoči sjedec kad nece nitko da joj ide ,a svi u Grude idemo sta nam god treba,žalosno

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.