Međunarodna grupacija preuzela hrvatski Five za 40 milijuna dolara – Jabuka.tv

Međunarodna grupacija preuzela hrvatski Five za 40 milijuna dolara

Da su hrvatske IT tvrtke posljednjih godina postale zanimljive i velikim igračima izvan granica države, već smo vidjeli kroz nekoliko velikih akvizicija.

Posljednja u nizu odnosi se na agenciju Five, koja je zajedno sa svojim podružnicama u Hrvatskoj i SAD-u, prodana međunarodnoj grupi Endava. Radi se o tehnološkoj tvrtki koja pruža poslovna rješenja tvrtkama u industrijama poput prodaje, mobilnosti, zdravstva, plaćanja i financijskih usluga te drugih.

Kako su objavili iz Endave, akvizicijom Fivea “povećava se kapacitet za razvoj ideja, dizajn i razvoj inteligentnih digitalnih iskustava te povećavaju mogućnosti u razvoju strategija digitalnih proizvoda te optimizaciji usluga.”

Dodaju kako će Five donijeti cijelu listu klijenata, primarno onih smještenih u SAD-u, među kojima su ugledne tvrtke poput Rosetta Stone, Napster i Bullhorn Inc.

Oduševljeni smo što se pridružujemo Endavi. Veoma smo uzbuđeni zbog Endavina interesa za naše ljude i poslovanje, uključujući strategije proizvoda, dizajn i marketing rasta. Vjerujemo da ćemo činjenicom da smo dio velike platforme i udruženim snagama s Endavom otvoriti još više prilika za naše talentirane ljude te omogućiti našim klijentima dodatne mogućnosti i kapacitete, istaknuo je jedan od osnivača Fivea, Viktor Marohnić, prenosi Zimo.

Pregovori o akviziciji trajali su posljednjih nekoliko mjeseci, a konačno je dogovoren iznos od 40 milijuna dolara.

Drago mi je što mogu poželjeti dobrodošlicu Fiveu u okrilje obitelji Endava. Oni su predivan tim koji donosi dodatne vještine u Endavu, pogotovo vezano za strategiju proizvoda i optimizaciju rasta, što će, vjerujemo, biti privlačno brojnim našim klijentima. Dodatno, njihove preporuke kao vodeće agencije u New Yorku s centrom u Hrvatskoj u skladu su s našim poslovnim modelom i daljnjim jačanjem našeg prisustva u Jadranskoj regiji, dodao je John Cotterell, CEO Endave.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.