Zbog nepoštivanja mjera u FBiH izrečeno više od dva milijuna KM kazni

Zbog nepoštivanja epidemioloških mjera donesenih zbog pojave pandemije koronavirusa u Federaciji BiH izrečene su kazne u ukupnoj visini iznad dva milijuna KM.

Kako navode u svom izvješću za prošlu godinu iz Porezne uprave Federacije BiH, s pojavom spomenutog virusa gotovo sve resurse stavili su u službu kontrole poštivanja donesenih epidemioloških mjera.

U razdoblju od ožujka do kraja prosinca 2020. godine, prema podacima koje su dostavile županijske inspekcije, zajedno s interventnim nadzorima federalnih inspektora, na području Federacije BiH po pitanju nadzora nad primjenom obvezujućih epidemioloških mjera nadležnih kriznih stožera izvršeno je 24.299 inspekcijskih nadzora, doneseno 3.128 odluka o otklanjanju nedostataka te izrečeno 1.178 prekršajnih naloga s financijskim teretom od 1,929.565 konvertibilnih maraka, navodi se u izvješću Federalne uprave za inspekcijske poslove, piše Večernji list.

Osim navedenoga, izrečena je i 21 mjera o zabrani rada.

Kada je riječ o federalnim inspektorima, iznos izrečenih kazni nešto je veći od 250.000 konvertibilnih maraka.

Od početka vršenja pojačanih kontrola nad poštivanjem epidemioloških mjera, federalni inspektori izvršili su ukupno 1.796 inspekcijskih nadzora, kojom prilikom su utvrdili 153 prekršaja s financijskim teretom od 260.190 KM, stoji u spomenutom izvješću.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Ako tko ne postuje mjere onda su ovi koji su ih donjeli. Oni ih krse, pljackaju nas i rugaju se nasem zdravom razumu. Gospodo sjetite se sahrana svih osoba u lokdaunu u RH dok su mjere na snazi a svi smo vidjeli sahranu Bandica. Pa je li to sprdacina sa mjerama i ponizavanje malog obicnog covjeka. A o pokojnim sve najbolje, pokoj im dusi. Znaci mjere vaza za sve ili ne vaze niza koga… E tako je i sa kaznama, plate ih mali obicni gradani, kjudi a velike nitko ne smije ni opomenuti…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.