Vlada FBiH dala suglasnost za zapošljavanje u državnim kompanijama

Nakon usvajanja Informacije Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o potrebama zapošljavanja novih radnika u gospodarsko društvo Binas d.d. Bugojno, Vlada FBiH je na današnjoj sjednici dala suglasnost tom gospodarskom društvu za prijem u radni odnos sedam radnika na neodređeno vrijeme.

Suglasnost je data i JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za prijem 11 zaposlenika na određeno vrijeme i JP BH Telecom d.d. Sarajevo za prijem osam zaposlenika i 18 pripravnika na određeno vrijeme.

Također, Vlada FBiH dala je suglasnosti JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo za produženje ugovora o radu za 56 uposlenih na određeno vrijeme, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA)


4 komentara

  • Bravo za vladu, tako se vlada a ne ko Merkelica skupila se veze nema.Samo zaposljavanje i to je to zivila nasa vlada i demokracija. Juhuuuuuu

  • Oni su za svoje iznudili odobrenje bice sada trpanje po rodbinskojvezi u drustvene firme.Pa ovi u posti kad dodju mijenjati modem samno ga ustekaju pa ako jami jami ako ne jami oni ne znaju dalje.U Bankama po sat se ceka novi program a stariradnici kojisvi skupa nemaju osnovnu skolu dokle cete nas malteretirati kretencine jedne

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.