Trebinje: Požar se širi prema minskom polju

Novi požar iz sela Bobana spušta se prema selu Poljice, a poteškoće pri gašenju stvara minsko polje koje se nalazi iza, rekao je zapovjednik Vatrogasne jedinice u Trebinju Danko Vuković.

On je kazao da očekuje da Oružane snage pošalju svoje helikoptere, koji će biti angažirani na gašenju vatre.

“Jedan krak požara spušta se ka selu Lug. Što se tiče drugog kraka prema trebinjskim brdima on se vraća nazad prema gradu. Što se tiče sela Kočela tu se aktivirao stari požar i to gase vatrogasci iz Ljubinja, Bileće i Trebinja zajedno sa snagama iz Hidroelektranama na Trebišnjici. U pomoć će nam priteći i nekih tridesetak ljudi Civilne zaštite i HET-a. Već vršimo čišćenje bazena za vodozahvat”, rekao je Vuković.

On je naglasio da požari u trebinjskim brdima stalno prolaze pored sela, a vatrogasci idu za vatrenom stihijom. Uzrok požara, prema Vukovićevim riječima, za sada je nepoznat.

Krizni stožer grada Trebinja sinoć je, na vandrenoj sjednici, odlučio da se u gašenju požara širokih razmjera u rejonu trebinjskih brda i trebinjske šume angažuje sva raspoloživa operativa, uključujući i ljudstvo i tehnička sredstva privrednih subjekata, te uputi poziv za pomoć republičkim i organima BiH i vatrogasnim službama u susjednim opštinama.

Krizni stožer apelira i na građane Trebinja da se priključe i pomognu službama koje su danonoćno angažirane na ugroženom području.

(www.bljesak.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.