Vještačenje pokazalo: Filip Zavadlav bio je bitno smanjeno ubrojiv, prijeti mu 50 godina zatvora – Jabuka.tv

Vještačenje pokazalo: Filip Zavadlav bio je bitno smanjeno ubrojiv, prijeti mu 50 godina zatvora

Filip Zavadlav bio je bitno smanjeno ubrojiv tijekom ubojstava u Splitu 11. siječnja za koje je osumnjičen.

Rezultat je to vještačenja psihijatara i psihologa, javlja 24 sata.

To mišljenje vještaka moglo bi imati utjecaj na odluku o kazni u slučaju da bude proglašen krivim, iako će se Zavadlavu suditi kao i svakoj drugoj zdravoj osobi.

Zbog stravičnog zločina prijeti mu dugogodišnji zatvor, uključujući i moguću maksimalnu kaznu od 50 godina zatvora.

Naravno, pod uvjetom da bude proglašen krivim. Kako je okončano ovo vještačenje koje je naložilo splitsko Županijsko državno odvjetništvo koje vodi istragu, očekuje se da će Filip Zavadlav vrlo brzo biti vraćen u zatvor. Zbog potreba promatranja i razgovora s liječnicima protekla gotovo dva mjeseca bio je smješten u Bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj.

Kako je međutim upitna njegova sigurnost u zatvoru na Bilicama, Uprava za zatvorski sustav trebala bi odlučiti u koji će zatvor premjestiti Zavadlava iz Zagreba do kraja istražnog postupka. Također se čeka njegovo ispitivanje pred tužiteljem Žarkom Štrbcem koji vodi postupak jer Zavadlav dan nakon uhićenja nije bio u stanju iznijeti svoju obranu.

Filip Zavadlav više nije sam u ćeliji. Sad je u ćeliji s još četvoricom. Smješteni su u sobu u koju inače smještaju one za koje procjenjuju da bi, sa sigurnosnog aspekta, mogli biti rizičnijeg ponašanja.

S njima smije ići i u šetnje zatvorskim krugom, dok s ostalim zatvorenicima i dalje nema kontakta. I dalje uzima lijekove i propisanu terapiju te komunicira i ponaša se normalno.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.