Književna večer duhovne poezije hrvatskih pjesnika

Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne (DHK HB) u sklopu Književne srijede organizira književnu večer duhovne poezije “Ususret Uskrsu” koja će se održati u srijedu, 11. ožujka, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 18 sati.

Program ove manifestacije počet će predstavljanjem književnog stvaralaštva fra Vendelina Karačića o kojem će govoriti književnik Dragan Marjanović, nakon čega će uslijediti duhovna poezija hrvatskih pjesnika s Klubom studenata hrvatskog jezika i književnosti “Franjo Milićević”.

Bit će upriličen i nastup članova DHK HB i gostiju s pjesmama prikladnim vremenu Korizme i Uskrsa.

Fra Vendelin Karačić rođen je u Širokom Brijegu 1942. godine, gimnaziju je pohađao u Zadru i Visokom, teologiju studirao u Sarajevu i Ljubljani, a za svećenika je zaređen 1967. u Sarajevu.

Službovao je u Širokom Brijegu, Zagrebu, Mostaru i Drinovcima, a od 1990. godine živi i radi u Širokom Brijegu. Voditelj je umjetničkog programa Franjevačke galerije, piše eseje i kritike, a bavio se i novinarstvom te je surađivao s više listova i časopisa, što i danas povremeno čini.

Bio je član uredništva časopisa Svjetlo riječi, uredio je više zbornika i drugih publikacija. Do 2013. bio je glavni urednik časopisa za znanost, kulturu i umjetnost Akademija. Član je DHK HB i DHK u Zagrebu, navodi u priopćenju DHK HB.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.