Vitez: Održan humanitarni koncert za Martina Tomića

U okviru kulturne manifestacije ”Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” u Vitezu je održan koncert klape ”Trebižat”, sekcije KUD-a ”Seljačka sloga”, iz istoimenog mjesta u južnoj Hercegovini, koja ima skoro stogodišnju bogatu povijest rada i djelovanja.

Duže od sat vremena klapa je izvodila tradicionalne ljubavne i domoljubne klapske pjesme, ali i pjesme Mate Bulića, Thompsona, Meri Cetinić…, u klapskom aranžmanu, a Vitežani i gosti pristigli iz susjednih općina, uglavnom mladi, nagrađivali su ih burnim i dugotrajnim pljeskom.

Ovom lijepom kulturnom događaju domaćini su bili članovi Mladeži HDZ-a BiH, OO u Vitezu, na čelu s predsjednikom, Jakovom Križanovićem, a uz brojne poštovatelje klapske pjesme, prisutni su bili i tajnik Županijskog odbora HDZ-a BiH, Mario Magerl i predsjednik srednjobosanskog ŽO Mladeži ove stranke, Goran Lulić.

Koncert je imao i humanitarni karakter, prikupljali su se dragovoljni novčani prilozi za liječenje šesnaestogodišnjeg Vitežanina Martina Tomića, a u pažnje vrijednu akciju uključili su se i članovi klape ”Trebižat” darujući sav prihod od prodaje svog najnovijeg CD-a .

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: