Više od stotinu posjetitelja na promociji Zbornika o fra Petru Bakuli

U Posušju je održana promocija Zbornika radova o fra Petru Bakuli u organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Udruge PAUK.

Ovu vrijednu publikaciju predstavljali su glavni urednik prof. dr. Pavao Knezović, redoviti profesor Sveučilišta u Mostaru, dr. sc. Iva Beljan, docentica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i Mate Penava. Promociju je otvorilo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo fra Petar Bakula Posušje, društvo je jedina institucija u Posušju koja nosi njegovo ime. Napornim radom, probama i čestim odlascima na gostovanja diljem Europe, oni pronose ime velikana fra Petra Bakule. Kasnije je izvedbu imala i muška klapa Zvizdan.

“Nažalost, gotovo dvjesto godina od rođenja fra Petra Bakule najmanje o njemu znaju njegovi sumještani i najmanje ga cijene. Gotovo dvjesto godina bilo je potrebno da se u njegovom rodnom Posušju nešto nazove njegovim imenom. U drugim gradovima i državama njegov rad odavno je itekako valoriziran.” kazali su iz Udruge PAUK.  Na ovu promociju je došlo 100 ljudi. Zvonimir Grubišić, član ovog HKUD premijerno je izveo jednu pjesmu o fra Petru Bakuli, koja je napisana samo za ovu prigodu.

petar_bakula

petar_bakula2

(www.jabuka.tv | Marija Begić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.