Humanitarna akcija u Širokom Brijegu: Što ti možeš učiniti za Božić?

‘Što ti možeš učiniti za Božić?’ – humanitarna je akcija koju treću godinu za redom organizira Inicijativa za Široki Brijeg, a kojoj je cilj skupiti sredstva za pomoć socijalno ugroženim obiteljima u Širokom Brijegu.

Cijeli projekt osmišljen kroz tri večernja predbožićna druženja pod šatorom koji će biti postavljen na Trgu Gojka Šuška u Širokom Brijegu. Projekt je započeo pretprošle godine, kroz zajedništvo i organizirano druženje Širokobriježana. Obrtnici, gospodarstvenici, dobri ljudi su doniraju određene količine hrane i pića koje su volonteri Inicijative za Široki Brijeg prodavali po prigodnim cijenama, a taj novac se donira najpotrebitijima.

Sredstva prikupljena humanitarnom akcijom „Što ti možeš učiniti za Božić?“ podijeljena su, na ukupno 75 siromašnih obitelji i pojedinaca. Preklani su pomogli 25 siromašnih obitelji.

bozic_siroki_brijeg_1

U rad oko priprema vrijedne humanitarne akcije prošle godine bio je uključen velik broj osnovoškolaca ili „Male radionice – Inicijative za Široki Brijeg“, kako su dobili ime od svojih starijih kolega iz Inicijative.

Ove godine jednu večer (22.12.) akciji će se pridružiti i hrabre žene koje će volontirati i pomagati siromašnima, riječ je o članovima Udruge žena liječenih od karcinoma dojke NARCIS iz Širokog Brijega. One će zajedno s volonterima Inicijative za Široki Brijeg raditi u šatoru jer žele pomoći svojim sugrađanima u nevolji.

bozic_siroki_brijeg_3

Smisao ove akcije je potaknuti sve dobre ljude i njihove obitelji da u velikom šatoru uz pjesmu i veselje dočekaju Božić. Kroz ove obiteljske božićne večeri i druženja će se i zapjevati. Kao i dosada, sve posjetitelje prigodnim pjesmama zabavljati će kulturno-umjetnička društva, lokalni bendovi. Kušat će se kuhano vino i prigodne slastice. Zapravo, projektom se želi pomoći socijalno ugroženim obiteljima kroz zajedništvo, ali i potaknuti zajedništvo obiteljskog duha kroz humanu gestu, pomažući drugome što svakako i jest smisao Božića.

Svi koji se žele uključiti u ovi humanitarnu akciju prikupljanja pomoći mogu to učiniti kontaktirajući nekoga iz Inicijative za Široki Brijeg ili jednostavno navratiti u šator, zapjevati i kušati čašicu kuhanog vina jer to je način na koji pomažu nekome tko je zbilja došao na rub egzistencije. Neka i oni osjete toplinu Božića!

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.