Obustavljena isplata naknada braniteljima HVO-a iz Hercegovine

Federalni ministar za pitanja branitelja Zukan Helez odlučio je posljednju godinu mandata iskoristiti za konačni rat s braniteljima HVO-a. Prema riječima ministra branitelja u ZHŽ-u Mladena Begića, Zukan Helez odlučio je, bez zakonske osnove, zaustaviti isplatu braniteljskih mirovina u Grudama, Posušju i Ljubuškom, piše Večernji list.

Najoštrija osuda

”Moram reći da se ovdje radi o kolektivnom udbaškom kažnjavanju jer su u onom vremenu ovakve stvari rađene. Najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje federalnog ministra Zukana Heleza i ministra financija Ante Krajine koji su ovakvim jadnim i nezakonitim metodama odlučili kolektivno kazniti jedan narod. Ovo je njihova jadna čestitka za Božić braniteljima i pripadnicima HVO-a, posebno obiteljima nestalih, umrlih i poginulih braniteljima kojima su također zaustavili isplatu mirovina”, ističe Begić, razočaran ovakvim raspletom događaja.

Naglašava kako je razgovarao s braniteljskim udrugama, ostalim članovima Vlade, Skupštine i općinskih institucija, gdje vlada jedinstven stav.

”Isplate mirovina zaustavljene su u Grudama, Ljubuškom i Posušju, ali ne i u Širokom Brijegu. Cilj ovakvog čina je posvađati branitelje u ZHŽ-u, ali to im neće uspjeti. Jedinstveni su i branitelji, i udruge, i Vlada, i Skupština koja je donijela odluku o zaštiti braniteljskih prava i općinski načelnici, te institucije na ovom području. Mi nismo naivni ni glupi, već imamo jedinstven stav i naše su odluke zakonite i legalne za razliku od njihovih”.

Poduzeti zakonske mjere

”Tu smo da zaštitimo ustavna i zakonom stečena prava, koja Zukan Helez krši, ali ga nitko ne zaustavlja, i to se mora promijeniti”, govori Begić. Na reviziju se neće pristati sve dok je ona nezakonita. Begić tvrdi da će ova županija iskoristiti sve zakonske okvire.

”Poduzeti ćemo sve zakonom predviđene mjere, podnijeti tužbe protiv prekršitelja zakona i prekršitelja Ustava i zaustaviti kriminalizaciju HVO-a što je konačni cilj ove revizije – iste one revizije koja se u 11 općina uopće ne provodi. Ovdje je na sceni selektivna i diskriminirajuća provedba revizije i ovim putem kroz medije apeliram na institucije države da protiv prekršitelja zakona, od Heleza do Krajine, poduzmu sve mjere po svojoj službenoj dužnosti”.

Za kraj je Begić istaknuo kako je Federalno ministarstvo za pitanja branitelja očišćeno od Hrvata.

”Tko želi dobro Bosni i Hercegovini, neka popuni federalno ministarstvo hrvatskim kadrovima, i neka zaustavi nezakonite radnje nad braniteljima”. (Večernji list) 

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

  • Polako ali sigurno idemo prema tome da budemo sluge pokorni i građani drugog reda u svojoj domovini . Poltroni, izdajice i poturice nas uništiše… I Vi HDZ-ovci ste najodgovorniji za ovo SVE , nemojte misliti da niste … Ništa niste radili , samo krali za “vođu” , kao da Vas je brigalo kako je “Vašem” narodu kojeg kao “predstavljate” … I nije Vas stid reći da ste u HDZ-u , vi to ponosno ističete a ja bih Vam svima metak u čelo sprašio , radi ovoga i još X stvari … Čast izuzetcima (Većini glasača) ali ovi uhljebi se po mom trebaju streljati … Toliko o Hrvatima , BiH , HDZ i floskulama …

  • Oluka ustavnog suda,raspuštanje tima za kordinaciju od strane presjednika federacije,odluka vlade ZHŽ SVE U VEZI NEZAKONITE REVIZIJE. Ništa ovo nije dovoljno da se zaustavi pjani i veliko bošnjački patriota Helez.Tko više od političara bošnjaka mrzi hrvate i nanese im više štete dobiva izbore.Predizborna počela.Naši HDZ-i na čelu za dičnim vođom Draganom prave se budale i pred božićne blagdane provode u odjelima,kravatama,dobrim autima i besplatnim domjencima.Moj narode,moji branitelji dokle da ih gledamo kako nas prave majmunima.Bošnjaci i Helez će nas tlačiti dok god mi šutili i dok god nas vodili korumpirani političari koji imaju u laticama sudova bezbroj nepokrenuti kazneni prijava. zato nam je ovako i postali smo građani drugog reda. A sada naši majmuni podjelili i ove četiri općine u ZHŽ-ji,jedni lojalni Helezu jedni nisu.Široki srami se,jebo vas Zukan.

  • Već je obustavio jednu invalidninu za ovu županiju,gdje je taj novac,zašto ne angažirate dva-tri pravnika i nepodnesete svi privatne tužbe koje će te dobiti sto -nasto.Zašto politika šuti o ovome možda se tu kriju neki drugi planovi i dogovori Lagumđžije i Čovića.Ja gosp.Čovića zadnje dvije godine a i više nisam čuo da je spomenuo branitelje i HVO-e.Ko mi njima teret ne gosodo političari vi ste glavni teret u federaciji,neradite ništa a lijepo i raskošno živite.U ratu je HVO-e dostojno sačuvalo i obranilo prostore gdje su hrvati bili,naravno uz mnoge žrtve.Ašto ste vi uradili gospodo uglađena zadnjih 18 god.igubili SVE I PRODALI RADI OSOBNI INTERESA,SRAM DA VAS BUDE.Uradili ste to da logoraši hvo-e više nisu logoraši,invalidi poligon za odmor pijanog ministra Heleza,mrtvi bojovnici,zašto su ginuli,za ovakav položaj hrvata nisu sigurno.

  • Svi ovi što komentiraju su upravu i još bi dodao i što je najžalosnije ispašće da smo mi najveći agresor u ovoj zemlji. Jad i tuga ko nas vodi.

  • HDZ je zaokupljen kako napunit račune i džepove kako napravit viletine .lemuzine,proputovat svjet ,sastajuć se sa svjetskim lupežima , koji nažalost kroje našu svakodnevnicu,A dok su branitelji u farmericam gonjali “slavuje ” i protuavionce po brdima,a pješadija sa puškam iza duvarova,HDZ-ovci
    su i tada brinili o sebi i počimali svoj pokvareni pohod izdaje i bogaćenja , a lijanovići prdavali meso po splitu,a danas uz HELEZA odlučuje

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.