Više od 170 država pridružilo se WHO-ovoj inicijativi za cjepivo

Više od 170 država pridružilo se COVAX-u, svjetskoj inicijativi za cjepivo Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), objavio je čelnik te institucije u četvrtak.

Više od 170 država pridružilo se platformi COVAX i time dobilo garantirani pristup najvećem svjetskom portfelju cjepiva, rekao je Tedros Adhanom Ghebreyesus u četvrtak, dan prije isteka roka za prijavu u tu inicijativu kojoj je cilj pravedna raspodjela cjepiva diljem svijeta.

WHO je ranije objavio da su pomoć u osiguravanju cjepiva zatražile 92 siromašnije države, dok je 80 bogatijih zemalja izrazilo interes, no neke još moraju potvrditi svoje sudjelovanje do isteka roka.

COVAX vode WHO i savez za cjepiva GAVI, a cilj je proizvesti i dostaviti 2 milijarde doza do kraja 2021. godine.

Neke države, poput SAD-a, osigurale su svoje zalihe bilateralnim dogovorom, pa se nisu pridružili ovoj globalnoj inicijativi.

Prvo cjepivo koje će biti odobreno možda neće biti najbolje. Što više pokušavamo, to su veće šanse da ćemo imati veoma sigurno i vrlo djelotvorno cjepivo, naglasio je Tedros tijekom seminara održanog putem interneta na nacionalnom sveučilištu u Singapuru.

(Hina)


7 komentara

  • interesantno kada rusi kažu otkrili lijek odjednom ga svi imadu lukašenko nije dao ni čuti o koroni odmah neredi u njegovoj zemlji tramp ukinuo financiranje who pa moraju namaknuti od nekuda ima virusa ali ovaj virus su nam oni plasirali i nije tako kako nam oni hoće da odlučuju o našim životima i da nam kroz ovaj virus namaknu elektronsko plaćanje pa će imati kontrolu nad našim novcima i da nam ih dadu kad hoće i uzmu kad hoće ovo je organizirano sa bankarskom mafiom da budemo robovi novog doba ali kolko god ih ima narod daje zadnju i odlučuje

  • ZA WHO…U vec postojece vakcine ubacili ste dozu otrova…i zovete je vakcina protiv covid19… hocete depopulaciju stanovnistva..to se zna..a zna i hdz i doktori..I za prisilno vaksinisanje..znamo ..Hocete da nas potamanite..ko pilice.. Svezite macky o rep…za vasu brigu o nasem zdravlji….Malo sutra!!! ne//pusimo vam tu pricu vise……

    • Nije otrov, bilo bi preocito da pomre svijeta odjednom nakon vakcine. Prije da ce ici na sterilnost cime ce zaustaviti sirenje populacije. Kulturno, fino i neprimjetno – za 10-20 godina

      • Nije otrov za brzu smrt…lagano oboljevanja organa idu..jedna bolest za drugom…patnja i bol. A ljeka nema..sve su isplanirali. A koda njih briga jeli preocito i odjednom… sad kada su razotkriveni..mogli bi iskoristit plan c..(nukl….)jer im ni cipovanje nece proci… a koliko je ovaj svjet povodljiv i nemisli logikom ocito ce im i vakcinacina poci po planu … Nece odustati,jer ce se sve zbiti i dogoditj ako je vjerovat u bibliju.. Usli smo u posljednja vremena … potrajat ce ovo… bice svega..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.