Violeta prestigla Pampers i postala lider na tržištu

Domaća kompanija Violeta uvjerljivo je pretekla svjetskog giganta Procter & Gamble u prodaji pelena u Bosni i Hercegovini i time postala tržišni lider.

Prema analizama Euromonitora, Violeta je prošle godine držala 49 posto tržišta pelena za djecu i odrasle u BiH, i bila je znatno ispred firme Procter & Gamble koja je sa svojim brendom Pampers držala 38 posto tržišta, izvještava poslovni portal BiznisInfo.

Na taj način je Violeta, koja je od ranije neprikosnovena kada je riječ o prodaji papira za upotrebu u domaćinstvu, postala tržišni lider u još jednom velikom tržišnom segmentu.

– Violeta i Procter & Gamble zajedno nastavljaju dominirati tržištem pelena za djecu i odrasle u BiH s udjelom od 49, odnosno 38 posto. Proizvodi obje kompanije nalaze se jedni pored drugih na policama većine trgovina, ali je Violeta u posljednje vrijeme postala popularniji izbor zbog rastuće osjetljivosti stanovništva na cijene, navodi se u izvještaju Euromonitora.

Inače, treba reći da je riječ o veoma unosnom segmentu tržišta na kojem u većini zemalja regije i svijeta dominiraju upravo velike svjetske korporacije poput firme Procter & Gamble čiji je Pampers do nedavno bio neprikosnoveni lider i u BiH.

No, Violeta je pokazala da je moguće nositi se i sa svjetskim gigantima, pa je BiH postala jedna od rijetkih država u kojima u ovom segmentu tržišta jedna domaća firma ima dominaciju na tržištu.

Stoga je ovo veliki uspjeh ne samo za firmu iz Gruda već za cijelu bh. ekonomiju, piše biznisinfo.ba.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • A jakog trzista, cuj BiH…hahahhaha. Naravno da ste prestigli (ako jeste) jer ljudi danas u BiH gledaju na cijenu a ne nakvalitetu
    . Kvalitet violetinih proizvoda je 0

  • Kupujem violetu jer njihovi gotovi proizvodi nisu uvozni iako sirovine jesu! Nego…mene zanima hoce li im sada gazda dignuti placu malo jer rastu ili ce svu dobit ostavit sebi ko i osatale posljeratne gazde??

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.