Vili Beroš dobio više preferencijalnih glasova i od Plenkovića – Jabuka.tv

Vili Beroš dobio više preferencijalnih glasova i od Plenkovića

Najviše simpatija birača, a time i najviše preferencijalnih glasova zasad je osvojio HDZ-ov Vili Beroš.

On je u X. izbornoj jedinici, nakon rezultata objavljenih u 00:30 sati, osvojio čak 31.540 glasova čime je iza sebe ostavio sve vodeće političare u državi pa i Andreja Plenkovića koji zasad osvaja 28.280 glasova, prenosi Večernji list.

Ivan Anušić (HDZ) u IV. izbornoj jedinici osvojio je 23.181 glas, Zdravko Marić (HDZ) u V. izbornoj jedinici 20.598 glasova, Tomo Medved (HDZ) u VII. je dobio 17.565 glasova, Gordan Jandroković (HDZ) u II. je osvojio 16.402 glasa, Matija Posavec (Restart koalicija) osvojio je u III. 16.158 glasova.

Zanimljivo je kako su, iako su bili na posljednjim mjestima u svojim izbornim jedinicama, Siniša Hajdaš Dončić (Restart koalicija, 14.309 glasova), Peđa Grbin (Restart koalicija, 15.854 glasova) i Božidar Kalmeta (HDZ, 15.662 glasa) zahvaljujući preferencijalnim glasovima ušli u Sabor.

Zavidne rezultate ostvario je i bračni par Raspudić na Mostovim listama. Marija Selak Raspudić u I. izbornoj jedinici osvojila je 8.192 glasa, a Nino Raspudić u II. izbornoj jedinici dobio je 7.219 glasova.

Sjajan rezultat postigao je i Tomislav Tomašević iz platforme Možemo! koji je u I. izbornoj jedinici osvojio čak 17.127 glasova, nakon obrađenih 86,40 posto biračkih mjesta.

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a u Hrvatskoj: Bez problema mogu formirati vlast

Plenković: Ova pobjeda je ogromna obveza; Bernardić: Spreman sam otići

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Svaka cast na ovoj borbi Vili!
    Ogroman teret i obaveza je biti na toj funkciji u najgore moguće doba, u doba užasnog virusa i ogromne krize. Kapa do poda.

  • Dao sam mu svoj glas vidjevsi vjeru i odgovornost na funkciji koju obnasa.Nadam se da ce i ostat takav.Ako ostane odgovoran u svom radu ja mu predvidam novo liderstvo u Hrvatskoj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.