Vikend uz TV: Pogledajte što vas sve čeka za vikend

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Kako se riješiti frajera u 10 dana – 23:35h NOVA TV

Benjamin Barry (Matthew McConaughey) je marketinški stručnjak koji se natječe s dvije kolegice oko dobivanja velike kampanje. S njima se okladi da je posao njegov ako uspije u roku od deset dana zavesti ženu koju one odaberu.

Kolegice se lukavo odluče na prekrasnu novinarku Andie (Kate Hudson), koja izgleda kao tvrd orah. Istovremeno, Andie radi i na priči o tome kako se riješiti muškarca u roku od deset dana – uspije li to izvesti, šef joj je obećao povjeravati ozbiljnije zadatke pisanja o zahtjevnijim temama.

Moje grčko vjenčanje 2 – 22:55h HRT1

Film je još 2002. osvojio simpatije publike diljem svijeta, a sada je stigao i nastavak. “Moje grčko vjenčanje” se vraća i to s istom postavom, te još kojim dodatkom. U filmu glavne uloge ponovno igraju Nia Vardalos i John Corbett, a novi član obitelji je njihova kćerka Paris koju glumi Elena Kampouris.

Bogovi su pali na tjeme 2 – 23:00h RTL

“Bogovi su pali na tjeme 2”, redatelja Jamieja Uysa svakako je imao težak zadatak – ne okaljati ugled izvornika. Uys je nadogradio još neočekivanijim gegovima i ekstremnijim scenama sukoba različitih civilizacija.

N!xau je ponovno sjajan u glavnoj ulozi Xixoa.U podjednako kvalitetnom nastavku Uys se opet pokazuje kao dobar pripovjedač, što je izrazito bitno kod priče koja se, poput ove, kreće u više smjerova i to, često, brzim tempom karakterističnim za slapstick komedije.

Subota

Film

Čuvari mora – 20:15h RTL

Ovaj izvrstan, uzbudljiv i napet film istodobno je suptilna drama i akcijski spektakl o junacima obalne straže, o dvojici najboljih među njima, učitelju i učeniku. U režiji Andrewa Davis i u impresivnoj interpretaciji dvojice glumačkih majstora, Costnera i Kutchera, film unatoč formulaičnosti nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Mr. Jones – 22:48h HRT1

1933. Gareth Jones ambiciozan je mladi velški novinar, koji je slavu stekao kao prvi strani novinar koji je letio s Hitlerom. Radeći kao savjetnik Lloydu Georgeu, traži sljedeću veliku priču. Sovjetska “utopija” u svim je vijestima, a Jonesa zanima kako Staljin financira ubrzanu modernizaciju Sovjetskog Saveza.

Sjećanja ubojice – 20:15h NOVA TV

Triler je remake belgijskog originala The Memory of a Killer iz 2003. godine koji je snimljen prema istoimenom romanu Jefa Geeraertsa.

Nedjelja

Film

John Wick 2 – 20:15h RTL

Prošle su samo 2 godine, ali čekanje na nastavak filma John Wick za akcijske fanove činilo se kao vječnost. Ovog puta John Wick ima novog psa no i dalje nepogrešivo pogađa metu i još uvijek izgleda izvrsno u odijelu.

Snajperist – 20:15h NOVA TV

Poslan u Irak kako bi štitio svoje suborce Chris Kyle uskoro je dobio nadimak Legenda, a postao je nadaleko poznat i s neprijateljske strane te mu ucijenjena glava. Usprkos životnoj opasnosti i obitelji koja je strepila kod kuće, Chris je odradio četiri misije u Iraku slijedeći moto američke mornarice ne ostavljaj ni jednog čovjeka iza sebe. No nakon što se vratio kući, svojoj supruzi Tayi Renae i djeci, Chris je shvatio a se radi o ratu u kojem ne može pobijediti.

Wonder Woman – 23:00h NOVA TV

Uzbudljiva priča o najpopularnijih strip junakinji – Wonder Woman. Njeno prvo pojavljivanje je bilo u stripu All Star Comics u prosincu 1941. godine. Kreirana je od strane Dr. Williama Moultona Marstona, američkog psihologa, feministe i strip autora.

Zabavni program

Dora – 20:15h HRT1

I ove godine u Opatiji održat će se Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije, a HRT predstavlja glazbu tijekom godina i aktualne predstavnike Dore – njih 24. Najbolja od njih predstavljat će Hrvatsku na 68. izboru za Pjesmu Eurovizije u Malmöu, koji se održava 7., 9. i 11. svibnja 2024.

Vinko Ćemeraš za Jabuka.tv uoči Dore: Ponosan sam i sretan

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.