Vinko Ćemeraš za Jabuka.tv uoči Dore: Ponosan sam i sretan

Glazbenik iz Čapljine Vinko Ćemeraš (29), koji oduševljava svojim specifičnim glasom, u četvrtak, 22. veljače nastupit će na prvoj polufinalnoj večeri Dore – hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije.

Nakon što je prije četiri godine odnio titulu najljepšeg glasa Hrvatske pobjedivši u The Voiceu, ovaj skromni Hercegovac nastavio je graditi svoju karijeru, a sada teži ka inozemstvu, što je upravo i razlog zbog kojeg se odlučio prijaviti na ovo natjecanje.

Opet mi se probudila želja da stvaram pjesme na engleskom jeziku, a svjestan sam bio ako me izaberu od svih prijava da ću dobiti veću pažnju nego obično, kazao je Ćemeraš za Jabuka.tv. I upravo to se već i dogodilo.

Brojni komentari na njegovoj pjesmi “Lying Eyes” s kojom želi predstavljati Hrvatsku na Eurosongu i više su nego pozitivni, a svi zaključuju jedno: Vinko ima svjetski glas.

Kao i njegove ostale, pjesma ima duboku emotivnu notu, jer pak, sve što radi, radi s dušom i kako je istaknuo, “uvijek ide prema tome da piše iskreno”.

U njenom slučaju me inspirirao trenutak koji sam dobro zapamtio pa tek kasnije stavio na papir. Nije postojao plan u tom trenutku za nju, ali nekako je došlo do njega. Prva pjesma koju sam planirao prijaviti je trajala predugo za pravila Dore pa je “Lying Eyes” uskočila te je ispalo odlično, rekao nam je Ćemeraš.

Kako nam je kazao, pripreme idu jako dobro, ali je naglasio itekako spreman za veliku pozornicu, te kako ga predviđanja ususret nastupu ne mogu mimoići.

Mislim da to ne mogu ni zaobići, nisam bio svjestan koji je to zapravo ”hype”. Samo mogu reći da sam ponosan i sretan zbog komentara na moju pjesmu, izjavio je za Jabuka.tv glazbenik koji je prepoznat po svom jednostavnom stilu, ali i kapi koja je na njegovim nastupima nezaobilazan detalj.

Tako će i scenski nastup na Dori, otkrio nam je biti minimalistički, a veliku ulogu će igrati svjetla, klavir, video zid i ostali detalji koji će upotpuniti koreografiju. Šaljivo dodaje: A dobro, malo i ja.

Veliku podršku imat će od svojih Hercegovaca koji su mu veliki vjetar u leđa.

Uvijek osjećam ponos ako nas mogu predstaviti na dobar način. Bez podrške teško da bi se bavio glazbom na ovaj način. A za reakcije ćemo sačekati sutrašnji nastup, zaključio je Vinko Ćemeraš za Jabuka.tv.

Vinko je upravo snimio i pjesmu pod nazivom “Thought”, s kojom je prvotno trebao nastupiti na Dori, a za koju se nada da će je predstaviti  u idućih 10-15 dana. Najveća želja mu je nastaviti stvarati glazbu, dosegnuti inozemstvo, te ostati sretan. Upravo mu to i želimo.

Vinko Ćemeraš objavio pjesmu s kojom nastupa na Dori

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.