Vicepostulatura Široki Brijeg raspisala natječaj u spomen na ubijene franjevce – Jabuka.tv

Vicepostulatura Široki Brijeg raspisala natječaj u spomen na ubijene franjevce

Vicepostulatura postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće” na čelu s fra Miljenkom Stojićem, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne na čelu s Ivanom Sivrićem, raspisuje natječaj na temu pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata za uratke iz književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije i videa.

Natječaj se organizira sa željom njegovanja spomena na 66 hercegovačkih franjevaca, koje su tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili jugokomunisti, priopćeno je iz Vicepostulature.

Natječaj je otvoren do 15. prosinca za djecu, mladež i odrasle, radovi mogu biti i oni objavljeni u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca, a u prijavi je obavezno naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te školu i razred.

Za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojenih područja bit će dodijeljene tri nagrade koje će biti uručene na “Danima pobijenih hercegovačkih franjevaca” koji će se održati od 4. do 7. veljače 2021. godine.

Za najuspješnije predviđene su prigodne nagrade i plakete te će njihov rad biti postavljen na portal Vicepostulature i objavljen u glasilu “Stopama pobijenih”, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.