Već četvrtu godinu: “Matura za 5” pomaže maturantima da zablistaju na svojoj večeri

Prije tri godine na društvenoj mreži Facebook osnovana je grupa pod nazivom “Matura za 5” putem koje je nekoliko žena iz Mostara u međusobnoj suradnji prikupilo sve ono što je potrebno kako bi srednjoškolcima, koji nisu u mogućnosti snositi troškove sami, omogućili da zablistaju na maturalnoj večeri.

Ovo je četvrta godina rada ove grupe, u početku su se bazirali samo na Hercegovačko-neretvansku županiju, ali njihova akcija u međuvremenu se proširila na cijelu BiH te su tako do sada pomogli i opremili 320 maturanata iz BiH te dvjema maturanticama iz Hrvatske.

Svi smo danas svjesni težine vremena u kojem živimo. Od rođenja preko školovanja pa do zapošljavanja i svega ostaloga. Zato smo mi odlučile da maturu, veliki dan o kojem svi sanjamo, učinimo nezaboravnom onim maturantima koji to sebi ne mogu priuštiti, tj. onima koji su slabijega imovinskoga stanju. A ni mi nismo razmišljale da će ovo otići ovako daleko i prošiti se na cijelu BiH. Zbog toga smo presretne što smo na ovaj način u mogućnosti pomoći onima kojima je to svarno potrebno, kazala je za portal Jabuka.tv  jedna od organizatorica ove vrijedne akcije Mateja Lovrić.

Skupina djevojaka i žena okupljenih u ovoj grupi tako će i ove godine nastojati usrećiti što veći broj maturanata, poklanjajući što više od onih stvari koje im trebaju za ovu prigodu: haljine, odjela, obuću, nakit, torbice, šminku, nadogradnju noktiju i frizuru.

Svi koji znate nekoga da sebi ne može priuštiti troškove oko maturalne večere, slobodno nas kontaktirajte:

Mi ćemo se potruditi da tim maturantima osiguramo da zablistaju tu noć. Sve o maturantima ostaje anonimno i molimo vas da se u što većem broju javite, jer nije sramota da vam pomognemo, napominju iz grupe “Matura za 5”.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

 • mladi su najljepši kad zablistaju u znanju,kulturi i jednostavnosti,
  mladom čovjeku sam Bog dao ljepotu i poletnost,tako da mu ove čudne haljine,frizure,štikle……..
  oduzimaju od savršene ljepote mladosti,šarma malih nesavršenosti koje ih čine različitim,a
  opet neponovljivim i lijepim
  mladosti hrabro i odvažno bez lažnog sjaja kroz život,da vas starost ne pita gdje vam je
  bila mladost

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.