Važna obavijest za umirovljenike u FBiH koji čekove podižu preko banke

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje objavio je u utorak kako je od 1. lipnja produžen rok umirovljenicima u Bosni i Hercegovini koji preuzimaju mirovinske odreske u banci.

Naime, korisnici mirovina koji koji žive na području Bosne i Hercegovine, a mirovinu primaju preko bankovnih računa od 1. lipnja 2024. godine, obvezni su u roku od 180 dana, odnosno šest mjeseci preuzeti mirovinski odrezak (ček), kako ne bi dolazilo do nepotrebne obustave isplate mirovine.

Napomenuli su kako je dosadašnja obveza korisnika mirovine bila preuzimanje čeka u roku od 90 dana, tj. tri mjeseca.

U sljedećem razdoblju intenzivno će se nastaviti s daljim mjerama i aktivnostima koje će omogućiti svim osiguranicima i umirovljenicima što lakše i transparentnije korištenje usluga Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, naveli su iz FZ MIO.

Mirovinski sustav u BiH uskoro će postati besmislen

(www.jabuka.tv | Foto: FZ MIO)

8 komentara

  • Pa čemu ovi čekovi u Banci da se uopće preuzimaju,ako umirovljenici dobivaju mjesečni izvještaj o stanju na računu?
    Nego ovo se radi samo da se komplicira život umirovljenicima ,i da se skrene pozornist sa malih mirovina i teškog života umirovljenika,od kojih 70% prima minimalnu ili zajamčenu mirovinu od 560km i 660 km za 40 godina rada. .

  • MIO ZAVOD JE MAFIJŠKA KUĆA.Kako i zašto se ne priznaje zadnja godina pred odlazak u starosnu mirovinu iako su se uplatili doprinosi recimo do 5.12.
    Kao nije cijela godina pa radi toga sto ti je rođendan 5.12.propade godina.Znači ko jebe 11 mjeseci i 5 dana sto si uplatio ne priznaju ti skoro cijelu godinu radi tih pišljivih 25.dana koji ti fale.Pa nabijem vas ne mozete vi diktirat kad će se ko rodit.Znaci po vašoj logici svi moramo biti rođeni 1.1. I tek onda bi vi priznali.Vi ste kriminalci,neuke pederčine i klošari dok tako radite.Imati ćete tužbu obećavam vam pa da vidimo tko je u pravu.Njima lakše tako..haahaaa i bogati ?Pravilnik takav. Hebo vas vaš pravilnik.

    • Kakvo je to čudo, u BiH je svakako sve kriminal, od Banke, Pošte, Politike, Fratara, Zdravstva, Suda, Policije do Robovlasništva!!!! Pa mi uopće nismo gojeni da živimo pošteno veda se boriš cili život, baviš se prevarama jer si u društvu tako odgojen!

  • Ove čekove banka će masno naplatiti, kao što naplaćuje masno i svaku drugu uslugu. Lopovska država i lopovske strane banke!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.