Goran Bogdan o filmu nagrađenom Zlatnom palmom: Nužno je da se takva priča ispriča

Ne prestaju se nizati hvalospjevi o prvoj hrvatskoj Zlatnoj palmi koju je osvojio film Nebojše Slijepčevića ”Čovjek koji nije mogao šutjeti”.

Veliki uspjeh domaćeg redatelja njegovom filmu snimljenom po istinitom događaju, mogao bi donijeti i nominaciju za Oscar, a glavni glumac ne skriva sreću zbog velikog priznanja za hrvatsku umjetnost

Širokobriježanina Gorana Bogdana velika vijest je zatekla na setu novog filma ”Monuments” redatelja Bojana Bodružića koji se snima u Istri.

Priča je iz vizure putnika koji je šutio, kao i njih ostalih 499. Nažalost, to je sramota, tragedija i zlo. Nužno je da se takva priča ispriča. To je važno, izjavio je za 24sata.

Dodao je da je ”sve prošlo nekako u minimalizmu, šutnji i strahu”. Otkrio je da mu je redatelj poslao razgovore sa svjedocima sa suđenja te da je iščitao izvještaje sa suda koji su ”nešto strašno, ledi krv u žilama, ali mu je pomoglo oko uloge”.

Inače, film o jednoj od najtežih ratnih priča 90-ih sniman je početkom siječnja na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. U njemu igraju i Alexis Manenti, Dragan Mićanović, Silvio Mumelaš, Lara Nekić, Priska Ugrina, Dušan Gojić, Nebojša Pop Tasić, Mijo Pavelko, Martin Kuhar, Jakov Zovko i Robert Ugrina, prenio je Tportal.hr.

Film u kojem glumi Goran Bogdan osvojio Zlatnu palmu

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Tamo kad je primao nagradu,u našem taboru ispred HRT-a, umjesto hrvatske zastave vijorila se zastava duginih boja, a jedan od autora priče je notorni boris dežulović, sa indexa-a, koji je izjavio da se posere na vukovar….nadam se da će jačanjem desnice u Hrvatskoj novci za snimanje filmova biti preusmjereni na snimanje filmova o domovinskom ratu…i ne promovira on Široki Brijeg, već pederluk, tako da se zna…

  • Vas dva kretenka ste nebitni, kao i vase misljenje, Gogo svjetski covjek, vas dva jucer s brda i opanaka na jabuka komentare. Sve receno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.