Vaš iPhone o vama zna više nego što mislite, ovako možete provjeriti koliko | Jabuka.tv

Vaš iPhone o vama zna više nego što mislite, ovako možete provjeriti koliko

Iako možda svakodnevno koristite iPhone, vjerojatno ne znate sve njegove mogućnosti i funkcije kojima si možete olakšati život i uštedjeti vrijeme, a možete otkriti i koliko podataka o vama ima vaš uređaj.

Ako imate uključenu opciju Significant Locations, dopustili ste iPhoneu da zapamti i zabilježi mjesta na kojima ste se često nalazili. Ako želite dokaz da vaš mobitel zna svaki korak koji ste napravili, ovako ćete ga pronaći.

Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations

Ovdje ćete pronaći listu mjesta na kojima ste bili, a i podatke o tome koliko ste vremena na njima proveli. Srećom, ove podatke možete obrisati tako da kliknete na Clear History, a zatim povučete lijevo na Frequent Location.

Ipak, to ne znači da ste u potpunosti zaštitili svoju privatnost. Facebook bi i dalje mogao primati podatke o vašem kretanju imate li uključenu opciju Nearby Friends. Taj dodatak vam pokazuje nalazi li se netko s vaše liste prijatelja u blizini, ali i gdje se nalaze prijatelji koji su na putu.

Ako ipak ne želite da svatko na Facebooku zna gdje se krećete, evo kako možete isključiti tu opciju, piše Index.hr. 

Na izborniku u Facebook aplikaciji kliknite na Nearby Friends, zatim kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu i uđite u postavke. Pojavit će vam se opcija da isključite taj dodatak.

Želite li ipak nekim ljudima dopustiti da znaju vašu lokaciju, opciju možete ograničiti na određene ljude ili grupe ljudi tako da kliknete na opciju Friends i izaberete kome je dopušteno da vidi gdje se nalazite.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj: