Uvode se nova zanimanja u tri srednje škole u ŽZH

Tri srednje škole u Županiji Zapadnohercegovačkoj uvode nova zanimanja.

Na sjednici Vlade ŽZH održanoj u srijedu donesena je Odluka o davanju suglasnosti na na Odluku o dopuni Odluke o osnivanju Srednje strukovne škole Posušje.

Općinsko vijeće Posušje donijelo je 29. travnja 2024. godine Odluku o dopuni Odluke o osnivanju Srednje strukovne škole Posušje, kojom se u navedenoj školi uvodi zanimanje mehatroničar, u trajanju od četiri godine.

Nadalje, donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na Zaključak o davanju suglasnosti na uvođenje novih zanimanja u Srednjoj školi „Antun Branko Šimić“ Grude.

Općinsko vijeće Grude donijelo je 9. svibnja 2024. godine Zaključak o davanju suglasnosti na uvođenje novih zanimanja, kojim se u navedenoj školi uvode zanimanja CNC operater u trajanju od tri školske godine i tehničar za mehatroniku u trajanju od četiri školske godine.

Također, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Rješenje o davanju suglasnosti za uvođenje novih struka – zanimanja u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića Ljubuški.

Gradsko vijeće Ljubuški donijelo je 7. lipnja 2024. godine Rješenje o davanju suglasnosti za uvođenje novih struka – zanimanja, kojim se u navedenoj školi uvode zanimanja krojač – šivač i CNC operater u trajanju od tri školske godine.

Novi smjerovi u srednjim školama, uvodi se čak i rudarstvo

(www.jabuka.tv)

14 komentara

  • Pa Srednja strukovna škola Široki Brijeg već ima zanimanje tehničar mehatronike, ono što već postoji ne treba ponovo uvoditi. Ovo ostale škole to tek uvode.

  • Nekad je bilo Split, Mostar, Sarajevo. Izlazili su iz skola ljudi koji su bar nesto znali. Danas hiperprodukcija skola, nesposobnih profesora i nepismenih ucenika. Tuga ziva.

  • Zašto se ne uvede zanimanje upravnog referenta. Recimo za tajnice, arhivare, administartore, razne referente, daktilografe i sss radnike na sudu,tužiteljstvu,pravbraniteljstvu, arhivu, odsjeku upravnih poslova u mup u, to bi bilo ok.

  • Prvo je Široki kopirati mehatroničare od Ljubušaka. Ljubusaci su izbacili 5 generacija onda su Širokobriježani tražili od Ljubušaka Plsnove i programe.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.