Evo za što je sve Vlada ŽZH izdvojila novac

Pod predsjedavanjem predsjednika Vlade ŽZH Predraga Čovića u Širokom Brijegu je u srijedu održana 40. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila tekst Nacrta Zakona o udrugama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, te ga uputila u daljnju skupštinsku proceduru, s prijedlogom Vlade za održavanje javne rasprave o istom.

Usvojen je i Dokument okvirnog proračuna za razdoblje 2025.- 2027. godine, te poslan Skupštini Županije Zapadnohercegovačke, a donesena je i Uredba o kriterijima za procjenu vrijednosti oduzete imovine.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju isplate sredstava Edukacijsko – rehabilitacijskom centru za djecu, mlade i odrasle osobe Bučine Ljubuški utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu. Ovom Odlukom odobrava se isplata sredstava u iznosu od 75.000 KM za potporu rada navedene ustanove.

Nadalje, Odlukom o isplati sredstava s pozicije „Tekući prijenosi knjižnicama“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, kojom se odobrava isplata u ukupnom iznosu od 120.000 KM.

Navedena sredstva se raspodjeljuju u iznosu po 30.000 KM, u svrhu sufinanciranja djelatnosti za koju su osnovane, sljedećim javnim ustanovama: Javna ustanova Narodna knjižnica Široki Brijeg, Javna ustanova Narodna knjižnica Posušje, Javna ustanova „Kulturno – športski centar“ Ljubuški i Javna ustanova „Kulturni dom Antun Branko Šimić“ Grude.

Donesena je i Odluka o programu utroška sredstava „Tekući prijenosi za šport „ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu. Visina sredstava utvrđenih ovim Programom iznosi 1.200.000 KM.

Vlada ŽZH je također donijela Odluku o programu utroška sredstava „Tekući prijenosi za programe kulture„ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu. Visina sredstava utvrđenih ovim programom iznosi 400.000 KM.

Uvode se nova zanimanja u tri srednje škole u ŽZH

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada ŽZH)

21 komentar

 • Pa i treba za Ljuti dolac vodovodnapraviti i onu početu cestu završiti,a na postojećoj cesti očistiti draču i proširiti asfalt.

 • Zdenko vrati se u Županiju, gospodin čovijek iz naroda, za razliku od ovog ne zna pozdraviti, glumata, namazan svim bojama, bezveze

 • Za 9.09,
  Istina je što si rekao.
  Podržavam jer ovaj samo zuji ko muva bez glave.Neka on zuji jer je takav lik ali brajo rezultat mu je teška nula.Posebno je zakinut grad Široki koji uplaćuje u proračun daaleeko najviše javnih prihoda a zauzvrat ne dobija u toj (nepravednoj) raspodjeli proporcionalno tome.
  Zašto ne traži novi ključ raspodjele novaca u okviru ŽZH ako je već predsjednik vlade?
  Ili je neuk ili potkupljen ili je budala.Četvrto ne postoji.Dakle gospodine legalizirate krađu i to na štetu grada iz kojeg dolaziš.
  Ništa čudno za njega s obzirom na njegovu prošlost.

  • Ovaj je tu godinu dana a Zdenko je bio 12 godina. Pa zasto bi se onda vracao? Zar je Siroki zakinut samo zadnjih godinu dana ako je zakinut. Gluposti pisete samo da izvrijeđate covjeka koji je naspram prethodnika ogroman napredak. Skolovan, obiteljski covjek ima iskustva i van politike a ne neki klosar sto se sam prozvao novinarom i sramotio poziciju premijera 12 godina i nista nije uradio ni za jedan grad, niti za skolstvo niti za zdravstvo. Najuspjesnija zupanija s najlosije placenim profesorima. Dosta je to a i vidjeti koga je postavljao u skolstvo i s kakvim diplomama da znas sto “novinar” misli o obrazovanju

 • Kukavičije jaje,podmetnuto na stetu gnjezda.
  Zuji i samo se poceo debljati od reprezentacije po restoranima- to mu je jedini rezultat.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.