Ustavni sud ukinuo istražni zatvor Milanu Bandiću

Ustavni sud Republike Hrvatske ukinuo je u četvrtak istražni zatvor zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je u Remetinec vraćen 10. ožujka, nakon proširenja istrage u slučaju Agram.

Usvajajući Bandićevu ustavnu tužbu Ustavni je sud ukinuo tri rješenja zagrebačkog Županijskog suda donesena u ožujku ove godine.

Uskok je u srijedu zatražio da Bandić i dalje ostane ‘iza rešetaka’, a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je odgodio ročište na kojem je trebao odlučivati o tom prijedlogu upravo nakon informacije da je Ustavni sud odlučio o Bandićevoj ustavnoj tužbi.

U aferi Agram Bandić je isprva osumnjičen da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsjedničkoj kampanji 2010. zakinuo državni proračun. Ukupnu ‘štetu’ tužiteljstvo procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.

Istraga protiv Bandića proširena je nakon što je Vida Demarin, kao predsjednica upravnog vijeća Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti, istražiteljima ispričala da ju je Bandić u dva navrata nagovarao da promijeni iskaz i potpiše dokument neistinita sadržaja.

Protiv Bandića je sredinom veljače podignuta i prva optužnica kojom ga Uskok tereti da je s dvoje suoptuženika udruzi “U ime obitelji” prilikom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom” priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna. No, zagrebački je sud tu optužnicu vratio tužiteljstvu na doradu.

(Fena)9 komentara

  • MILANE TEBI I JEST MJESTONA SLOBODI ODNOSNO MJESTU GRADONAČELNIKA A OVI ŠTO TI TO ČINE NEKA SE JAVE TKZ DR RAŠKOVIĆU ILI DR DADIĆU

  • Milane, drago mi je da si na slobodi. Sve to ti montiraju braca iz SDP-a, al problem im je sto postoji pravda u Strassbourg-u, pa ih to zaustavi, haha, nedaj se, pravda je spora,al dostizna.
    Ne daj im metropolu , ona je Tvoja!

  • To je istina što reče ovaj malo prije . Milan je komunista u dušIi tijelu. Čini se da se sad zasad izvukao. Mora da se našlo tih nekoliko sudaca kojisu masno potplaćeni, pa eto ti Milana na slobodi. Ali i to je samo privremeno. Uzalud mu je sve , kad se protiv njega našlo više od dvjesto optužbi za razne makinacije. Priča mi prošle g. čovjek koji radi u tom holdingu više od dvadeset pet g. kako protiv njega(milana.b)Uskok već ima pripremljene dvije stotine prijava. Kaže on, nema tog što Milan nije sa svojim suradnicima spreman učiniti za lovu i bratske, rodijačke veze. Milanu je odzvonilo, zna on to vrlo dobro, samo glumata i naivnima prodaje muda pod bubrege. komunističkaposla.

  • Uskok radi svoj posao i prostor za manevriranje Bandiću i njegovoj hobotnici je sve uži. Cijeli jedan grad je zapleo u svoju interesnu mrežu s bivšim komunistima ,koji nisu glavom bez obzira pobjegli u neku drugu stranku.Raskopao je cijeli grad po sistemu Hrvatska radi, a Zagreb se gradi,prvenstveno za svoj interes i interes najbližih suradnika.
    Pa kad i u crkvu ide, i posklizne se pred kamerama, osmjeh mu ne silazi slica. Rekao bi čovjek da ga grije i obasjava ljubav Kristova, a iznad glave mu lebdi oblačić na kojem piše:Biskupi, popovi, fratri i vas bum kupil…sve vas bum kupil.Samo nešto mi se čini da će mu ovaj put Uskok osmjeh zalediti. SDP-ovac sa članskom iskaznicom broj 2, ne će više imati mogućnost dijeliti novac koji je Zagreb maznuo ostatku Hrvatske.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.