Uskoro ćete moći slati novac putem Gmaila

Brzi transfer novca vrlo je popularan među korisnicima interneta; u nas najzastupljeniji PayPal pruža vrlo jednostavno, intuitivno sučelje za plaćanje odnosno primanje novca. Transfer između dva PayPal računa gotovo je trenutan, dok je put do domaćeg bankovnog računa nešto duži, no rijetko se protegne na više od dan ili dva.

Još je nekoliko servisa s istom namjenom – Venmo, primjerice – a sad stiže još jedan: ni manje ni više nego Gmail.

Ova aplikacija za mobilne telefone, koja je svoj životni put počela kao klijent elektroničke pošte na stolnim računalima, daleko je dogurala. U nju je odnedavna integriran Google Wallet, pa sad možete i tim putem distribuirati svoj novac.

Ukoliko želite poslati novac nekome jednostavno ćete izvaditi telefon iz džepa, otvoriti Gmail, pokrenuti novu pošiljku, nešto niže na ekranu stisnuti dugme za dodavanje priloga i među opcijama odabrati slanje novca. Google Wallet će se raspitati koji iznos želite dodijeliti i tu priča završava.

Kao što je to slučaj s već spomenutim PayPalom, novac putem Gmaila možete proslijediti i na bankovni račun, vlastiti ili tuđi. Usluga je trenutno dostupna samo u SAD-u, nakon čega bi trebala krenuti put svijeta.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.