Uskoro ćete moći preuzeti sav sadržaj koji ste objavili na Instagramu

Iz Instagrama su potvrdili razvoj alata koji će korisnicima omogućiti preuzimanje svih fotografija, videozapisa i poruka koje su objavili na ovoj mreži.

U zemljama Europske unije uskoro na snagu stupa Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) koja bi trebala promijeniti način prikupljanja, obrade i pohrane korisničkih podataka te se sve kompanije u EU, ali i one koje posluju u drugim zemljama i prikupljaju podatke o građanima Unije moraju prilagoditi ovoj uredbi ili platiti velike kazne.

Ovo znači, naravno, kako će se GDPR odnositi i na internetske kompanije i društvene mreže poput Googlea, Facebooka, Instagrama i drugih. Iz Facebooka su još ranije najavili promjenu pravila privatnosti kako bi bila u skladu sa zahtjevima ove uredbe, a ovog su tjedna i iz Instagrama potvrdili kako će korisnicima omogućiti neke nove opcije vezane uz povećanje kontrole korisnika nad sadržajem kojeg objavljuju na ovoj mreži.

Trenutno razvijaju alat koji će korisnicima omogućiti preuzimanje vlastitog sadržaja s Instagrama – moći će downloadati fotografije, videozapise i poruke, no još nije poznato hoće li moći “skinut ” i lajkove, komentare i popis korisnika koje prate na ovoj mreži. Također, nije poznato hoće li slike biti dostupne u rezoluciji u kojoj su uploadane ili komprimirane za ovu društvenu mrežu.

Iako iz Instagrama nisu rekli kada će predstaviti novi alat, za očekivati je kako će to biti prije 25. svibnja kada na snagu stupa Opća uredba o zaštiti podataka.

Facebook: Otkrijte propust i osvojite nagradu

Ova opcija mogla bi utjecati na povećanje broja društvenih mreža koje bi mogle konkurirati Instagramu, komentirali su na Tech Crunchu, jer će korisnici jednostavno moći pokupiti svoje podatke i preseliti ih na drugu mrežu. Ipak, teško je povjerovati da bi veći broj ljudi odjednom napustio Instagram, sve kontakte koje su razvili na njemu i sadržaj koji su objavili i zamijenili ga s nekom drugom mrežom s manje korisnika, prenosi Zimo.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.