Upalimo svjetlo u BiH: Kupovinom domaćih proizvoda do novih radnih mjesta

Kao znak podrške usmjeren ka 25 bosanskohercegovačkih kompanija udruženih u kampanji za afirmaciju domaćih proizvoda ”Upalimo svjetlo u BiH”, Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) u srijedu je organiziralo tribinu za podršku kampanji u kojoj su sudjelovale četiri nevladine organizacije.

Pored Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, podršku domaćim proizvođačima dali su: Hrvatsko narodno vijeće, Srpsko građansko vijeće – Pokret za ravnopravnost i Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99. ”Umjesto etno-nacionalizma koji nas međusobno svađa, okupili smo se da bismo afirmirali određeni ekonomski nacionalizam,” pojasnio je Adil Kulenović, predsjednik Kruga 99.

Nedžad Mulabegović, predsjednik Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca rekao je da je kampanja od općeg građanskog interesa i da ju Vijeće podržava sa željom da akcija ne bude kratkotrajna, nego da kupovina domaćih proizvoda postane jedan od prioriteta građana BiH, a Miladin Vidaković, predsjednik Srpskog građanskog vijeća – Pokret za ravnopravnost je pozvao sve da se okrenu našim proizvođačima, a time i našim građanima.

Kako je istaknuo Marinko Pejić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća: ”Trebamo razbiti stereotipe da je strano bolje. Mi imamo kvalitetne stvari i kvalitetne ideje i ako sami sebe ne budemo poštivali, kako će nas drugi poštivati?”

Kampanja ”Upalimo svjetlo u BiH” poziv je građanima da daju priliku domaćim proizvodima. Prema dostupnim proračunima, za otvaranje jednog radnog mjesta potrebno je 20.000 KM. Ukoliko građani zamijene samo jedan uvezeni proizvod u vrijednosti od 2 KM domaćim, otvara se mogućnost razvoja domaćih kompanija i otvaranja novih radnih mijesta na dnevnoj osnovi.

(Fena)13 komentara

  • Jos kad bi Mirko otvorio neku firmu da proizvodi nesto u BiH a ne samo trgovine.Da se pita on mozda i bi. Sad dao dici da se pitaju. Lagano ce oni nizbrdo. Ali zato Namex iz dana u dan raste.

  • ZIVIO NAMEKS.KOJI MIRKO,CIGANIN I ON I ONA RUGOBA OD CMILJE.KAKVA IZVANA TAKVA IZNUTRA.ZABORAVILAJE KADJE BILA RAZVEDENA KOD KOGA JE JELA I GDJEJE TRAZILA RAME ZA PLAKANJE.NIKADA SE NIJE SJETILA TI LJUDI DA IM 10DKG KAVE ODNESE.A KAMO DA NEKOGA ZAPOSLI OD TIH LJUDI.A I BUMBI JE SVATKO PO OKLAJAMA DAVAO JESTI.TOLIKO O BJEDNICIMA GRBESICA.BITCE ONI KA STO SU I BILI.

  • I meni je namex super i ponuda i osoblje narocito u dobricu od prodavacica do skladistara extra su nasmijani i tu se covjek isijeca super a tako i treba kupac da se isijeca a mepas vidi se da ga mirkova dica vode krenulo nizbrdo a mirku ko mirku sve pohvale mada je i on u zadnje vrijeme u oblacima

  • Koji Namex? Pero je bio doušnik UDB-e a Jakov je najveći perač poreza, govno i prevarant. Pitajte nas koji tamo radimo kako nam je. Moramo mjenjat datume na robi kojoj su rokovi istekli pa trujemo ljude a prisiljeni smo to radit da bez posla ne ostanemo. Sve je to đubar đubretarski.

  • Di god ima mala prodavnica u selu, taj Namex će otvorit pokraj nje da je zatvori. Govnar i megaloman, nebi dao nikom da živi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.