Umro Prince

Nekoliko dana nakon što je slavni glazbenik Prince Rogers Nelson pušten iz bolnice, njegovo beživotno tijelo pronađeno je u njegovu domu. Vijest o smrti jednog od najutjecajnijih glazbenika svih vremena prvi je donio portal TMZ.

– Glazbenik poznat po imenu Prince preminuo je u 58. godini života, javlja spomenuti portal. U tekstu navodi i da je njegovo tijelo pronađeno rano ujutro na njegovu imanju u Minnesoti.

Vijest o smrti potvrdio je i The Associated Press na svom Twitteru. “Glazbena pop-zvijezda Prince preminula je u svome domu”, stoji u objavi, prenosi Hina.

Podsjetimo, prije tjedan dana Prince je hitno hospitaliziran sat vremena nakon što je održao koncert u Atlanti. Njegov privatni zrakoplov prisilno je sletio u grad Moline u Illinoisu, a glasnogovornik slavnog pjevača potvrdio je tada da je Prince nakon tri sata koje je proveo u bolnici stigao kući.

U posljednje vrijeme pjevač je morao otkazati nekoliko koncerata zbog gripe, a koncert u Atlanti održao je unatoč tome što se nije osjećao dobro.

Posljednji put Prince je viđen u subotu na koncertu u Minnesoti. Iako nije pjevao, stigao je u klub kako bi svima potvrdio da je dobro, piše Daily Mail.

https://www.youtube.com/watch?v=F8BMm6Jn6oU

Okupljenima je tada navodno rekao: “Pričekajte nekoliko dana prije nego što počnete trošiti svoje molitve na mene”, kao da je slutio da mu se sprema prerani odlazak.

Princ je rođen 1958. godine u Minnesoti, a svoju glazbenu karijeru započeo je već kao dječak. Bio originalni pjevač i skladatelj čija je glazba kombinirala jazz, funk i disco, a poznat je po pjesmama “Purple Rain”, “Kiss” i “Raspberry Beret”.

Proslavio se kasnih 1970-ih, a u iduća tri desetljeća postao je globalna superzvijezda. Više puta nagrađen je Grammyjem, a 2004. ušao je u Rock and Roll Hall of Fame, muzej najutjecajnijih rock and roll umjetnika koji se nalazi u Clevelandu (Ohio). Tijekom svoje impresivne karijere prodao je više od 100 milijuna albuma.


(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.