Umirovljenici idu na sastanak s Delićem i Nikšićem

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine iako je 15. travanj prošao, još nije donijela odluku o redovnom usklađivanju mirovina, točnije postotak u kojem će biti povećane mirovine iz travnja.

Prema saznanjima Faktora, travanjske mirovine bi trebale biti povećane za mizernih 1,55 posto.

Prema Zakonu o mirovinskom i invalidsko osiguranju mirovine se u Federaciji usklađuju svakog 15. travnja prema visini zbira 50 posto postotka porasta potrošačkih cijena i 50 posto postotka porasta bruto domaćeg proizvoda u Federaciji u prethodnoj godini, a prema podacima Federalnog zavoda za statistiku.

Vlada FBiH je nama u travnju trebala povećati mirovine za 6,55 posto, međutim oni su u siječnju nama povećali akonotativno pet posto i sada je ostalo da nam povećaju za tih 1,55 posto ili koliko već. Nismo zadovoljni jer to ne pokriva naše troškove života.

Tražimo dodatno povećanje na bilo koji način. Trenutno po Zakonu o MIO-u nije moguće još povećati, ali se može na drugi način, govori za Faktor Ivan Kožul, predsjednik Saveza županijskih udruga umirovljenika u FBiH.

Naglašava kako idu na sastanak kod resornog ministra.

U srijedu, 17. travnja, idemo kod federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića da predstavimo naše zahtjeve i premijeru FBiH Nerminu Nikšiću. Tražit ćemo jednokratnu pomoć za svakog umirovljenika. Ne može se dobiti veće povećanje, u redu, ali može se pomoći našoj populaciji na drugi način. Znate, za svakoga ovdje ima novca, samo nema za umirovljenika, kazao je Kožul.

Sve više umirovljenika radi, najstariji zaposleni ima 95 godina

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • Dragi penzioneri samo protesti. Ta bahata dubradi ne mogu razumjeti kako prezivjeti sa 590-640 km. Oni imaju 7-8 tisuca km i jos stotine benificija i jos nas sve kradu. Sve ispod 10 posto povećanja ne dolazi u obzir…

  • Minimalna mirovina treba biti 1000 km a za 40 godina rada i 1500 km a ova pisanja o povećanju 8 km nema smisla.
    Ljudi moraju se hraniti platiti,režije I lijekove i dajte im njihove novce bar u starosti.

  • Napraviti reviziju korisnika mirovine….sve ne zaradjene i one ispod 10 godina radnog staza,a takvih je izmedju 80-85 000,ukinuti i eto novca za sve one koji su za svoga radnog vjeka uredno placali doprinose.

    • E jesi pametan oni sebi svako malo povecavaju i to hiljadama sve imaju besplatno odnosno placeno im je jer otimaju od naroda.Hane se u kuhinji parlamenta najskuplje meso jedu a vo bi oteli narodu iz usta.Mora da di i ti na tim jaslima

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.