Uhićena tri maloljetnika zbog krađa u Ljubuškom

Policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su tri kaznena djela, koja su nepoznati počinitelji posljednjih dana izvršili u Ljubuškom.

U noći s 29. na 30. svibanj nepoznati počinitelji provalili su u trgovačku radnju ”Šito – Trgovina”, koja se nalazi u Ulici Tina Ujevića, ali su nakon aktivacije alarma odustali od ulaska u radnju i krađe te se udaljili u nepoznatom smjeru, čime su počinili kazneno djelo Teška krađa u pokušaju.

U noći s 31. svibnja na 1. lipanj nepoznati počinitelji provalili su u konobu ”Planinić”, koja se nalazi u Ulici Tina Ujevića, te su iz konobe otuđili laptop i određenu svotu novca, čime su počinili kazneno djelo Teška krađa.

U noći s 4. na 5. lipanj nepoznati počinitelji provalili su u Samostalnu trgovinsku radnju ”Tea”, koja se nalazi u Ulici Maka Dizdara, te su iz iste otuđili pet šteka cigareta i određenu svotu novca, čime su počinili kazneno djelo Teška krađa.

Istražitelji PU Ljubuški operativnim radom su, kao moguće počinitelje opisanih kaznenih djela, identificirali trojicu starijih maloljetnika (17) s područja općine Ljubuški.

U službenim prostorijama PU Ljubuški izvršena je kriminalistička obrada nad trojicom starijih maloljetnika, u nazočnosti njihovih roditelja i socijalnog radnika, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su isti počinili navedena kaznena djela.

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv trojice starijih maloljetnika (17) zbog osnova sumnje da su počinili dva kaznena djela Teška krađa iz čl. 287. KZ-a FBiH i jedno kazneno djelo Teška krađa u pokušaju iz čl. 287. u svezi s čl. 28. KZ-a FBiH, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj: