Uhićen zbog komentara na Facebooku o Zvorniku

Policija iz Kotor Varoši, pod nadzorom nadležnog tužiteljstva, uhitila je osobu čiji su inicijali S.M. (26) iz ovog grada, koji je osumnjičen da je 29. travnja na društvenoj mreži Facebook objavio fotografiju i komentar izuzetno uvredljivog i provokativnog sadržaja, saznaje se u Centru javne sigurnosti Banja Luka.

Glasnogovornica CJS Banja Luka Marija Markanović rekla je da je profil S.M. registriran na Facebook mreži pod njegovim osobnim podacima.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda Kotor Varoš policija je izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni i izuzela određene predmete koji će biti vještačeni”, precizirala je Markanovićeva.

Prema njenim riječima, nakon završene kriminalističke obrade i po instrukcijama potapajućeg tužitelja Specijalnog tužiteljstva RS-a, S.M. je pušten na slobodu, a po kompletiranju predmeta protiv njega će biti dostavljen izvještaj.

“Sve dalje mjere i radnje u konkretnom predmetu poduzimati će se pod nadzorom i po instrukcijama Specijalnog tužiteljstva Republike Srpske”, precizirala je Markanović.

Navodno, S.M. je uhićen jer je u komentaru kritizirao odluku da se u Federaciji BiH proglasi Dan žalosti zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku. On je u istom komentaru osudio sam napad, ali je smatrao problematičnom činjenicu da 11. srpanj nije Dan žalosti i u RS.

Sporni komentar je ubrzo izbrisan.

Prilikom uhićenja oduzeti su mu laptop i hard diskovi. Kako prenose mediji, S.M. je prilikom ispitivanja bio pitan je li “pripadnik vehabijskog pokreta”.

Neslužbeno se saznaje da je riječ o Sanelu Menzilu iz Kotor Varoši.

“Spavao sam u svojoj kući kada je policija uletjela i stavila mi lisice. Tek na pola puta prema stanici su mi natuknuli zbog čega me privode”, kazao je 26-godišnjak za Klix.ba.

(Srna | N1)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.