Mažoretkinjama Širokog Brijega 13 od 14 zlatnih medalja

Izniman uspjeh ostvarile su na državnom prvenstvu mažoretkinja u Čapljini djevojke iz Širokog Brijega, koje su od mogućih 14 osvojili 13 zlatnih medalja.

Na prvenstvu je sudjelovalo više od 1.000 mažoretkinja iz devet bosanskohercegovačkih gradova.

>> Galerija fotografija s otvaranja prvenstva

U formaciji štap za kadetkinje prvo mjesto pripalo je Širokom Brijegu, drugo Grudama, a treće Stocu.

U istoj formaciji, samo u juniorskoj konkurenciji, Širokobriježanke su osvojile prvo mjesto, Mostarke drugo, dok je treće mjesto pripalo djevojkama iz Tomislavgrada. U seniorskoj konkurenciji u ovoj formaciji slavio je opet Široki Brijeg, nakon kojeg slijede Grude pa Mostar.

rezultati_1

”D” označava diskvalifikaciju

U formaciji pom-pom za sva tri uzrasta, kadetkinje, juniorske i seniorske poredak je bio – 1. Široki Brijeg, 2. Mostar, 3. Tomislavgrad.

Kad su u pitanju neformacije, u kategoriji solo juniorke pom-pom prve su djevojke iz Tomislavgrada, druge djevojke iz Širokog, dok je treće mjesto pripalo ekipi Uskoplja. U istoj disciplini u seniorskoj konkurenciji prvi je Široki Brijeg, drugi Mostar, a treći Tomislavgrad.

Seniori štap7. Kiseljak6. Tomsilavgrad5. Uskoplje4. Čapljina3. Mostar2. Grude1. Široki

Posted by Državno prvenstvo mažoretkinja- Čapljina 2015- live on 1. svibnja 2015

U disciplini solo juniorke štap prvi je Široki, drugi Kiseljak, a treći je Novi Travnik. Zlatnu medalju i istoj disciplini za seniorke odnijele su Širokobriježanke, druge su Gruđanke, dok su Čapljinke treće.

Široki Brijeg prvi je u disciplini duo juniorke pom-pom, drugi je Mostar, a treći Tomislavgrad. Široki je prvi i u disciplini duo seniorke pom-pom, drugi je Tomislavgrad, a treći Mostar.

Tri prvoplasirana tima iz svake discipline odlaze na Europsko prvenstvo u francuski grad Albi gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu od 27. do 30. kolovoza 2015. godine.

rezultati_2

U disciplini duo juniorke štap prvi je opet Široki Brijeg, drugi Tomislavgrad a treći Kiseljak. U istoj disciplini samo u konkurenciji seniorki prvi je opet Široki, druge su Grude dok je Kiseljak treći.

Podsjetimo, svečanim defileom i postrojavanjem otvoreno je danas u Čapljini trinaesto državno prvenstvo Saveza mažoretkinja Federacije BiH, a svečanost su otvorenom proglasili pročelnik odjela za društvene djelatnosti općine Čapljina Željko Bonić i predsjednica Saveza mažoretkinja FBiH i međunarodni mažoret sudac Marija Topić Ramljak

(www.jabuka.tv)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.